Doru Coliu demisionează din toate funcţiile pe care le deţine în PMP; a suferit o condamnare în urmă cu 20 de ani

Doru Coliu demisionează din toate funcţiile pe care le deţine în PMP; a suferit o condamnare în urmă cu 20 de ani

Deputatul Doru Coliu, vicepreşedinte al PMP, a anunţat vineri că demisionează din toate funcţiile pe care le deţine în partid, recunoscând că, în urmă cu 20 de ani, "din prea multă credulitate şi naivitate", a suferit o condamnare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

"Recunosc ruşinat şi ruinat emoţional că o greşeală din trecutul meu mă caută astăzi prin presă, precum o nălucă. Recunosc că, în urmă cu douăzeci de ani, din prea multă credulitate şi naivitate, am fost antrenat într-o situaţie regretabilă şi am suferit o condamnare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. Mi-am ispăşit pedeapsa prin detenţie, unde din cauza tratamentelor inumane şi 'corecţiilor' fizice de care am avut parte, am fost foarte aproape de obştescul sfârşit. Rememorând, încropesc cu sentimentele de groază de atunci aceste rânduri", a scris Coliu, pe Facebook .

El a adăugat că nu cerşeşte mila nimănui şi că a stat "spăşit în faţa judecăţii justiţiei".

"Am stat spăşit în faţa judecăţii justiţiei, am plătit cu libertatea şi aproape cu viaţa, regret câte zile voi mai avea această greşeală a trecutului şi a imaturităţii mele de atunci. Am învăţat însă din această eroare, din propria cădere şi disperare, am înţeles definitiv că doar prin muncă, trudă, demnitate şi sacrificiu poţi răzbi în această viaţă, doar astfel poţi răzbi şi izbândi. M-am reabilitat, ridicându-mă din propria cenuşă, mi-am întemeiat o familie de care sunt mândru, mă consider astfel recompensat, binecuvântat şi am redobândit respectul semenilor mei. Încurajările şi îndemnurile celor din jur m-au determinat să fac pasul către politică, iar voturile pe care le-am dobândit din partea românilor din diaspora reprezintă pentru mine o izbăvire, aici, pe pământ", a completat deputatul PMP.

Coliu le cere iertare lui Traian Băsescu, preşedintele de onoare al PMP, şi lui Eugen Tomac, preşedintele partidului.

"Îmi pare rău pentru situaţia în care pun astăzi Partidul Mişcarea Populară, pe toţi colegii mei, care oricum reprezintă o ţintă prioritară pentru actualii guvernanţi. Am crezut tot timpul, în interiorul meu, că mi-am ispăşit această greşeală a tinereţii şi am considerat că voi putea fi tratat în măsura realizărilor mele de astăzi. Îmi doresc ca această greşeală să nu vă vulnerabilizeze, mai ales pe voi, colegii şi prieteni mei din Partidul Mişcarea Populară şi familia diaspora, din care fac parte. Îmi pare nespus de rău! Vă aduc la cunoştinţă, pe această cale, că demisionez din toate funcţiile deţinute în Partidul Mişcarea Populară", a transmis Doru Coliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…