Dosar Colectiv/Sociologul Mircea Kivu: Suferinţele victimelor şi ale rudelor nu pot fi plătite; e bine că se ajunge la un verdict

Dosar Colectiv/Sociologul Mircea Kivu: Suferinţele victimelor şi ale rudelor nu pot fi plătite; e bine că se ajunge la un verdict

Sociologul Mircea Kivu a declarat luni, pentru AGERPRES, că este bine că până la urmă se ajunge la un verdict în dosarul Colectiv, dar atrage atenţia că până acum s-a făcut "jumătate de dreptate" deoarece nu au fost stabilite vinovăţiile pentru decesele din spitale, de după incendiu.

"Mi-e greu să spun dacă e mult sau e puţin. Oamenii sunt vinovaţi, e clar. Pe de altă parte, evident că suferinţele victimelor şi ale rudelor, prietenilor nu pot fi plătite. Probabil că un jurist ar putea să spună dacă sunt excesive sau nu pedepsele, sau dacă una ar trebui să fie mai mare decât cealaltă. E bine că până la urmă se ajunge la un verdict în dosarul ăsta", a precizar Mircea Kivu.

El a atras însă atenţia că nu au fost stabilite vinovăţiile pentru decesele din spitale, de după incendiu.

"Mai este însă o problemă. Dosarul priveşte, din câte înţeleg, strict incendiul şi nu ce s-a întâmplat după aceea, în care iar cineva ar trebui să stabilească dacă există vinovăţii în legătură cu oamenii care au murit după accident în spitale. Deci, până acum, s-a făcut jumătate de dreptate, ca să spun aşa", a subliniat sociologul. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…