Două avioane cu trupe americane au aterizat în Polonia, alte trei fiind aşteptate pe parcursul zilei de luni

Două avioane cu trupe americane au aterizat în Polonia, alte trei fiind aşteptate pe parcursul zilei de luni

Două avioane militare americane au putut fi văzute aterizând luni dimineaţă pe un aeroport din Polonia, iar mai multe alte zboruri sunt aşteptate în cursul zilei pentru a aduce majoritatea trupelor suplimentare a căror trimitere în Europa a fost ordonată de către preşedintele american Joe Biden săptămâna trecută, pe fondul crizei legată de Ucraina, relatează Reuters.

Biden a dispus ca aproape 3.000 de militari să fie repoziţionaţi în Europa de Est pentru a proteja flancul estic al NATO de posibilitatea unui atac al Rusiei împotriva Ucrainei. Rusia, care a concentrat peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera ucraineană, neagă acuzaţiile Occidentului că ar intenţiona să invadeze ţara vecină.

Aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82-a aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, urmează să fie desfăşuraţi în România.

Comandantul Diviziei 82-a aeropurtate, general-maiorul Christopher Donahue, a sosit sâmbătă în Polonia, iar o sursă militară a declarat că majoritatea trupelor sunt aşteptate să sosească în cursul zilei de luni.

După aterizarea luni dimineaţă a celor două avioane de transport militare pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, în sud-estul Poloniei, un angajat al aeroportului a declarat pentru Reuters că alte trei sunt aşteptate. Un purtător de cuvânt al armatei poloneze a spus că luni sunt aşteptate mai multe avioane, dar nu a precizat câte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...