Două jeguri PNL care se șterg la cur cu speranțele românilor! Auzi la boul ăla din dreapta, că nevastă-sa s-a „sacrificat” să fie șefa de cabinet a imbecilului din stânga

Două jeguri PNL care se șterg la cur cu speranțele românilor! Auzi la boul ăla din dreapta, că nevastă-sa s-a „sacrificat” să fie șefa de cabinet a imbecilului din stânga

Două jeguri PNL care se șterg la cur cu speranțele românilor! Auzi la boul ăla din dreapta, că nevastă-sa s-a „sacrificat” să fie șefa de cabinet a imbecilului din stânga.

Vicepreședinte PNL și consilier al premierului Ludovic Orban pe probleme de ordine publică, Virgil Guran are două rude extrem de apropiate angajate în Ministerul Dezvoltării condus de Ion Ștefan. Una dintre ele nu a dat examen ca să rămână în minister, așa cum s-a întâmplat cu sute de angajați, în urma reformei anunțate de Ștefan. Guran se laudă că ministrul îi este prieten, dezvăluie Libertatea.

Operațiunea de curățare a Ministerului Dezvoltării de rude și pile anunțată de ministrul Ion Ștefan în urmă cu câteva săptămâni pare să se refere doar la cele ale PSD, nu și ale PNL, acuză surse pentru Libertatea.

Acestea dezvăluie că o bună parte din familia vicepreședintelui PNL Virgil Guran, care e și consilier al premierului Orban, și-a găsit de muncă în această instituție. Mai precis, este vorba de sora lui Virgil Guran, dar și de soția acestuia.

“Un sfert dintre angajații Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei ( 255 de persoane – n.red.) vor fi disponibilizați sau urmează să dea examen pentru post ca să facă loc la «borcanul cu miere» pentru piloșii competenți și integri din partidul de guvernământ. «Nepotismul» de care vorbea domnul Orban este condamnabil doar la adversarul politic, pentru că altfel nu se explică cum Virgil Guran (consilierul premierului pentru ordine publică și siguranța cetățeanului și președinte al PNL Dâmbovița) și-a adus sora, pe Carmen Guran, și a angajat-o printr-un concurs … de împrejurări în Corpul de Control al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, este mesajul primit de Libertatea.

“Eu am experiență și multe diplome”

Sora lui Virgil Guran a explicat pentru Libertatea cum a ajuns la Ministerul Dezvoltării, după ce susține că a fost hăituită de social-democrații din județul Hunedoara, unde era director executiv la Direcția Tehnică a Consiliului Județean. “Eu am experiență și multe diplome și am ocupat postul de director executiv prin concurs. Am vrut să fac ordine acolo și am devenit incomodă, așa că au restructurat Direcția Tehnică și au scos exact postul meu. Încă mă judec cu ei, am făcut recurs, dar din cauza pandemiei au fost suspendate toate cauzele. Deși nu există sentință definitivă, m-au înlăturat și am rămas fără serviciu înainte de Crăciun”, a declarat aceasta.

Carmen Guran spune că s-a angajat la Ministerul Dezvoltării în februarie. Nu a dat concurs pe post.

Carmen Guran: Eu eram în corpul funcționarilor publici la dispoziție. Am trimis un CV domnului Ion Ștefan și i-am arătat că nu are în Corpul de Control niciun inginer specialist în construcții, deși verifică lucrări. M-a angajat.

 A rămas fără contracandidat la concurs

Sora vicepreședintelui PNL nu a dat concurs nici săptămâna trecută, când toți angajații din minister care au dorit să rămână pe post au fost chemați la examen. Întâmplător, a rămas fără contracandidat pe post.

Eu am venit în București, mă pregătisem. Eram trei pe un loc, dar ceilalți doi colegi nu au participat. Unul nici nu și-a arătat intenția de a se înscrie, celălalt s-a retras cu o zi înainte. Carmen Guran: Cu atâtea absențe, examenul nu s-a mai ținut.

Virgil Guran: Nu are Ministerul Dezvoltării om care se pricepe atât ca sora mea

Vicepreședintele PNL a declarat că sora sa merită pe deplin postul de la Dezvoltare. “Dacă vă interesează ceva legat de sora mea, o să vedeți că ea a încercat să facă ordine acolo, iar PSD-iștii de la Hunedoara au făcut reorganizare la Consiliul Județean ca să scape de ea pentru că nu voia să semneze niște porcării de-ale lor. Este o profesionistă și asta se poate dovedi, nu are Ministerul Dezvoltării om care se pricepe atât. De 30 de ani a fost de la șef de șantier, până la proiectant, până la tot ce mișcă în construcții. A încercat să facă ordine la CJ și nu s-a dorit”, a declarat Guran pentru Libertatea.

Virgil Guran a ținut să atragă atenția că s-a schimbat roata. “Acum ea i-a controlat pe cei de la Consiliul Județean și s-a dovedit că sunt multe șmecherii”, a subliniat acesta.

Soția vicepreședintelui PNL se „sacrifică” la minister

Vicepreședintele PNL și consilierul lui Ludovic Orban a admis că și soția sa, Maria Guran, lucrează la minister. Chiar la cabinetul ministrului dezvoltării. “Soția mea este șefa de cabinet a ministrului. Deci nu este angajata Ministerului Dezvoltării, este angajata ministrului”, a spus Guran.

Întrebat dacă nu cumva salariul soției sale e plătit tot de minister, liderul PNL a răspuns iritat: “Ba da, și care e problema?! Fiecare își poate lua pe cine vrea șef de cabinet. Nu este pe un post al ministerului.”

Liderul PNL mai spune că soția a făcut un sacrificiu, pentru că a vrut să se dedice proiectului liberal.

Virgil Guran, vicepreședinte PNL: Soția mea a fost avocat, avea casă de avocatură, dar pentru a sprijini acest lucru a renunțat. Un avocat are niște venituri, aici are 4.000 și ceva de lei. Ea s-a implicat pentru a-l sprijini efectiv pe ministru. 

Guran: Sunt prieten cu ministrul, noi am venit să facem reformă

Pe finalul dialogului cu reporterul Libertatea, liderul PNL a recunoscut că este prieten cu ministrul Ion Ștefan: “Într-adevăr, ministrul este și prietenul meu, asta o recunosc și are tot sprijinul meu, pentru că este un ministru bun și vrea să facă ceva bun acolo”.

Liberalul are un mesaj pentru cei care fac astfel de reclamații.

Virgil Guran, vicepreședinte PNL: Acum unii care stăteau degeaba pe acolo sunt deranjați de lucrul acesta, e treaba lor. Noi am venit să facem reformă.

Ministrul evită să comenteze angajările

Ministrul dezvoltării nu a dorit să comenteze punctual angajarea rudelor prietenului său Virgil Guran, dar a recunoscut prietenia pe care o are cu acesta.

“Este cel mai bun prieten al meu și sunt până la moarte prieten cu el. Dar mai multe vă spun marți când o să vin în Parlament la moțiunea simplă și să prezint adevărata față a acestui minister, o să vedeți ce echipă frumoasă o să prezint”, a comentat ministrul.

Acesta a dat garanții că noua echipă de directori este una de profesioniști: “Dacă nu sunt PRO-FE-SIO-NIȘTI, în momentul acela mă ridic și vă spun la revedere!”

Culmea, ministrul are o explicație și pentru nemulțumirea unora dintre cei care au dat concurs. “Puii de caracatiță sunt total nemulțumiți, dar asta-i viața, am reușit să le tăiem tentaculele și nu mai au acces la borcanul cu miere. Nu mi-am propus să pactizez cu caracatița roșie”.

Ion Ștefan a făcut aluzie la fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, cel care a păstorit direct sau prin interpuși acest minister: “Caracatița trecută și dezvoltată în Ministerul Dezvoltării e organizată micrometric de vrăjitorul de Alexandria și de Pinocchio de Ploiești”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

4 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși