Două mii de protestatari împotriva Guvernului Grindeanu la Cluj, o mie la Sibiu - grupaj II

Două mii de protestatari împotriva Guvernului Grindeanu la Cluj, o mie la Sibiu - grupaj II

Aproximativ 2.000 de manifestanți care au cerut demisia Guvernului Grindeanu s-au aflat joi seara, în jurul orei 21,00, în centrul municipiului Cluj-Napoca, în timp ce în centrul Sibiului au mărșăluit peste 1.000 de manifestanți, în a zecea seară de proteste consecutive, manifestații cu mult mai puțini participanți având loc și în alte orașe din țară.

*Câte o mie de protestatari împotriva Guvernului Grindeanu, în stradă la Cluj și Sibiu — grupaj I

* CLUJ-NAPOCA

Aproximativ 2.000 de persoane, conform forțelor de ordine, au protestat joi seară, la Cluj-Napoca, împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Manifestanții s-au adunat în Piața Unirii începând cu ora 19,00, unde au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD, iar imediat după ora 20,00 au plecat într-un marș prin zona centrală a orașului și apoi au revenit în piață, unde au continuat protestul și la final au cântat Imnul României.

* SIBIU

Aproape o mie de sibieni au participat joi seara, la protestul avizat de autoritățile locale, potrivit unor surse oficiale, dar și organizatorului manifestației, Doru Apostol.

Protestarii cer în continuare demisia Guvernului și au venit cu pancarte cu lozinci anti-PSD.

După ce s-au strâns în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, manifestanții au plecat spre pietonala Nicolae Bălcescu și strada Andrei Șaguna.

Și în această seară, protestarii au străbatut un traseu mai scurt, decât cel prevăzut inițial, din cauza frigului și a condițiilor meteo, a explicat organizatorul Doru Apostol.

După ce au revenit în Piața Mare, oamenii au intonat Imnul României și și-au aprins luminile de la telefoanele mobile.

Mai mulți participanți și-au exprimat deja intenția să revină și vineri seara, în Piața Mare. Acest protest este avizat de Primărie și Jandarmerie, în fiecare seară, până în 15 februarie.

* TIMIȘOARA

În Piața Operei din Timișoara s-au adunat, joi seara, 250 de susținători ai protestelor antiguvernamentale și împotriva PSD. Protestatarii au venit cu steaguri și pancarte cu mesajele deja cunoscute.

La mică distanță de acest grup a fost prezent și un manifestant care și-a exprimat susținerea față de Guvernul Grideanu. La un moment dat, acesta le-a adresat opozanților urarea "vă iubesc" și a primit același răspuns din partea mulțimii. Jandarmii i-au explicat amiabil să nu mai manifeste, întrucât gestul său ar putea fi interpretat drept contra manifestație. împotriva unui miting autorizat. Omul s-a retras fără comentarii.

În jurul orei 21,00, manifestarea a luat sfârșit, fără incidente. Pentru vineri seara este anunțat protestul organizat de la ora 19,00.

* BRAȘOV

Acțiunea de protest împotriva Guvernului de joi seara s-a încheiat ca de obicei, în Piața Sfatului, în jurul orei 21,00, numărul participanților la final fiind de circa 250, potrivit forțelor de ordine.

Din fața Prefecturii unde s-au adunat începând cu ora 18,30, manifestanții au plecat după o oră și jumătate în marș pe strada Republicii, în Piața Sfatului. Pe traseu li s-a alăturat și alte persoane, altele erau deja în Piața Sfatului. Și aici protestatarii au scandat "Demisia", "Jos Guvernul", "Fără corupți în politică", "Hoții", "Zi de zi aici vom fi", "Fără penali în politică".

Manifestația s-a încheiat cu Imnul Național cântat de participanți. Nu au fost semnalate incidente pe timpul desfășurării protestului.

* CRAIOVA

Circa 100 de persoane au protestat joi seara, timp de două ore, la—4 grade Celsius, în Piața "Mihai Viteazul" — Piața Prefecturii din centrul Craiovei împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Ca și în serile precedente, oamenii au purtat steaguri și pancarte cu mesaje "Uniți, salvăm toată România", "Rezist!" și au scandat 'Ieșiți din casă dacă vă pasă!', 'Jos Guvernul!' etc.

Pe timpul mitingului a fost intonat imnul național, s-au ascultat cântece patriotice și s-a jucat Hora Unirii

* PLOIEȘTI

Câteva zeci de persoane au protestat, joi, pentru a zecea seară consecutiv, în centrul municipiului Ploiești, manifestații continuând să scandeze împotriva Guvernului și împotriva PSD.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului și au scandat deja obișnuitele lozinci "PSD, ciuma roșie", "DNA să vină să vă ia", "Hoții" și "Rușine să vă fie".

De asemenea, la un moment dat, aceștia au intonat imnul național.

Manifestații spun că vor continua să iasă în stradă până când "Guvernul mafiot va pleca acasă".

* GALAȚI

Aproximativ 80 de persoane s-au adunat joi seara pe esplanada din fața Prefecturii Galați și au protestat împotriva Guvernului Grindeanu, în care spun că nu mai au încredere și îi cer demisia.

În pofida gerului pătrunzător, manifestanții spun că vor continua să iasă în stradă până când Guvernul va pleca, chiar dacă ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a dat demisia.

"Nu ne mulțumește demisia lui Iordache. Tot Guvernul ar trebui să plece. El era o marionetă a lui Dragnea", a spus un protestatar.

Manifestanții au suflat în vuvuzele și au scandat lozinci precum "Nu mai vrem hoție, vrem democrație", "Guvern de hoți și de mafioți" sau "Rămânem uniți, nu ne păcăliți".

Din cauza numărului redus de protestatari, dar și a vremii friguroase, oamenii au plecat acasă după aproape două ore.

* BISTRIȚA-NĂSĂUD

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, joi seara, în piața din fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru a-și arăta în continuarea nemulțumirea și neîncrederea față de guvernanți.

Pentru a nu fi acuzați că tulbură ordinea și liniștea publică, cei care săptămâna trecută protestau pe străzile municipiului Bistrița au preferat ca de această dată să formeze grupuri mai mici și să vorbească despre lucrurile care îi frământă. Au afișat doar un banner și câteva pancarte și steaguri folosite zilele trecute, însă fără să se manifeste zgomotos.

Oamenii au început să se adune după ora 19,00, iar la ora 20,45 mai rămăseseră în piață mai puțin de zece persoane.

Cel mai tânăr "protestatar" a fost o fată de 15 ani, Lorena, care studiază la un liceu din Bistrița, într-o clasă de matematică-informatică. E a spus că a început să vină la aceste întâlniri nemulțumită de modul în care guvernul a dat ordonanța privind modificarea Codului penal, iar mai apoi a rămas pentru a dovedi că fiecare om contează.

* TÂRGU MUREȘ

Aproape 20 de tineri au protestat, joi seara, circa o oră și jumătate, în fața Instituției Prefectului — Județul Mureș, ei cerând demisia Guvernului.

Tinerii au scandat 'Hoții! Hoții!', 'Jos Guvernul!' și 'Cine nu sare, nu vrea schimbare!' și au promis că vor reveni să protesteze și în zilele următoare.

Începând din data de 31 ianuarie, în fiecare seară la Târgu Mureș au protestat între 1.000 și 4.000 de persoane, iar în ultimele trei seri numărul protestatarilor s-a redus considerabil.

* ARAD

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat joi seară pe platoul din fața Palatului administrativ al municipiului Arad, pentru a lua parte la protestul împotriva Guvernului.

'Vom continua să protestăm împotriva PSD-ului și a Guvernului Grindeanu, pentru că dorim să se întâmple o schimbare reală în rândurile clasei politice și pentru că nu mai avem încredere în actualul guvern. Vom continua să protestăm, chiar dacă ministrul Justiției, Florin Iordache, a demisionat', a declarat unul dintre protestatari.

Protestul a început în jurul orei 18,00, numărul participanților crescând foarte încet. În jurul orei 20.00, pe platou se aflau aproximativ 40 de persoane.

Protestatarii nu au scandat lozinci antiguvernamentale, liniștea fiind tulburată sporadic de 2-3 vuvuzele. În schimb, participanții la acțiune au purtat câteva pancarte și au fluturat drapele tricolore.

După ora 20,30, protestatarii au început să plece spre casele lor, dându-și întâlnire pentru vineri seară la o nouă acțiune de protest. Manifestația s-a încheiat fără incidente.

AGERPRES / (AS — autori: Marius Avram, Isabela Păulescu, Otilia Halunga, Jana Pintili, Maria Mitrică, Anamaria Toma, Dan Paic, Tina Țucui, Dorina Matiș, Ioan Weisl, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?