„Dragă Marian, ai 3 ani de școală”/Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

„Dragă Marian, ai 3 ani de școală”/Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

Accidentul grav produs de un polițist pe o trecere de pietoni din București, în urma căruia o fetiță de 11 ani a murit iar o alta a fost rănită, a împărțit influencerii în două tabere adverse. Polițistul Marian Godină și medicul Vasi Rădulescu și-au aruncat acuzații reciproce pe rețelel de socializare., relatează Ziare.com .

Totul a pornit de la o postare a medicului Vasi Rădulescu, pe contul său de Facebook, din data de 15 ianuarie.

Comentariu Vasi Radulescu referitor la accidentul politistului

”Am privit greu imaginile cu polițistul. Există în unii o lipsă cruntă de empatie. Te poți bloca sub pecetea fricii, dar să dai cu piciorul într-un copil ca să vezi dacă mai mișcă, după ce l-ai spulberat cu mașina, e un tablou prea trist.

Faci asta cu un animal (și aici am rezerve, pentru că poți verifica blând și un câine, ba chiar îl poți ajuta), dar cu un om e prea mult. Gestul arată cât de animal este polițistul.

Polițiștii sunt pregătiți să intervină corect în accidente, până la apariția echipajelor de salvare. Nu ține numai de serviciu, ține de umanitate. Te apleci, verifici semne vitale, iei măsuri de prim ajutor la nevoie.

Avem, ca nație, o sumedenie de carențe care se tot arată. Empatie din părți, omenie din părți, educație medicală din părți. Ne cutremurăm un pic și mergem mai departe. Unii vor zice că e un caz izolat, să nu generalizăm. Realitatea ultimilor decenii mie mi-a arătat cu totul altceva.

Condoleanțe familiei micuței. Sper să se facă rapid lumină în caz. Și poate să se schimbe niște lucruri”, scrie medicul.

Polițistul Marian Godină îl atacă pe Dr. Vasi Rădulescu

Acest mesaj l-a iritat pe polițistul Marian Godină care a scris pe blogul său un articol în care le acuză pe unele persoane publice că au găsit în această tragedie un mod de a atrage un capital de imagine.

”Unii politicieni și persoane publice au găsit și ei un bun prilej de a se băga în seamă urcându-se pe valul de ură pentru a mai câștiga puțină simpatie și notorietate.

Îl dau aici exemplu pe dl Emanuel Ungureanu care, cu un limbaj nedemn pt un deputat, l-a numit pe autorul accidentului „un dement în hainde de polițist”. Explică mai departe același deputat cum polițistul a verificat dacă mai trăiește fetița cu piciorul.

Aceeași idee e prezentată și de doctorul Vasi Rădulescu, medicul influencer care scrie cărți și le oferă gratis publicului, acesta trebuind să plătească doar transportul (care e de fapt costul tiparului, livrării și al cărții, asta dacă nu ești suficient de naiv încât să crezi altceva).

Medicul Vasi se arată oripilat de imaginile pe care abia le-a putut privi cu polițistul dând cu piciorul într-un copil ca să vadă dacă mai mișcă și spune că gestul arată cât de animal este polițistul.

De altfel, faza cu polițistul lovind cu piciorul a plecat de la o fotografie în care se vede pantoful polițistului în contact cu corpul fetiței. O fotografie. Și o declarație a unor martori, aceiași care au declarat că polițistul nu a sunat la 112, ci doar și-a anunțat colegii. De altfel, și această informație, cum că polițistul nu ar fi sunat la 112 a fost sursă pentru alte zeci de articole de presă, deși era foarte simplu pentru un jurnalist să întrebe la STS dacă polițistul a sunat sau nu la 112. Dar ce articole se mai scriau apoi?”, scrie Marian Godină pe blog.

El a povestit cum a verificat polițistul dacă fetița mai are semne vitale și cum a ajuns piciorul lui lângă trupul ei. Apoi a continuat, atacându-l pe medicul Vasi Rădulescu

”Sunt curios dacă medicul Vasi pune diagnostice tot așa, pe vorbe, sau dacă face niște investigații înainte”, a scris polițistul.

El a precizat că articolul nu are rolul de a-i lua apărarea polițistului, deși recunosc că îmi pare foarte rău pentru el, ci are rolul de a informa corect pe cei care caută asta în locul știrilor „scandaloase”.

”Oricum judecarea lui va avea loc în instanță, pe bază de probe, nu după ce zice Vasi, Emanuel sau Marian pe Facebook.

În final, învățămintele care pot fi trase ar fi următoarele:

-conduceți preventiv, fiți atenți la drum, nu la altceva

-învățați copiii cum să traverseze strada corect

-nu excludeți niciodată că așa ceva nu vi s-ar putea întâmpla niciodată, dar faceți tot ce puteți ca să nu vi se întâmple

-nu mai credeți tot ce auziți”, a mai scris polițistul

”Teoria” cărților medicului Vasi Rădulescu oferite gratis

În plus, Marian Godină îl acuză pe medicul Vasi Rădulescu că își induce în eroare publicul spunând că le trimite cititorilor săi cărți gratis.

”„Primești acest produs gratis, trebuie doar să achiți transportul.”

Aceasta e o metodă de marketing destul de veche, care presupune să incluzi prețul obiectului „oferit gratis” în costul transportului, minimizând profitul bazându-te pe vânzări foarte multe. Adică ori vinzi mai puține produse cu un preț mai mare, ori mai multe produse cu un preț mai mic. Rezultatul va fi același.

De ceva timp îmi tot apar postări sponsorizate (adică plătite la Facebook pentru a apărea în feed-ul mai multor persoane) în care un medic român se laudă că oferă cărți gratis, tot ce trebuie să faci e să comanzi cartea și să plătești transportul. Zice că face asta din dorința ca a sa carte să ajungă la cât mai mulți oameni, de aceea chiar susține financiar treaba asta. Adică aduce bani de acasă, cum ar veni, doar ca să știe suflețelul lui că mulți oameni vor fi educați citindu-i cărțile despre medinică pe înțelesul tuturor. Nu-i frumos? Extraordinar e!

Oamenii când aud că-i moca, se înghesuie să comande cartea gratis, ei plătind doar transportul.

Mi-a comentat domnul doctor și mi-a spus că-s hater.

Mie îmi plac oamenii care muncesc, îmi plac oamenii care au succes și îmi place să plătesc pentru munca omului. Așadar, îl felicit pentru cărți și pentru succes. Ba chiar sunt conștient că postarea asta îi va aduce un plus de clienți căci reclamă negativă nu există, iar oameni pe care ninge sunt destui.

Ce nu mi-a plăcut mie niciodată e vrăjeala asta. Tupeul ăsta prin care insulți inteligența oamenilor.

Și e foarte ușor de demontat abureala asta cu cărțile gratis. Vrei să ajungă cartea la cât mai mulți oameni și de aceea o oferi gratis, dar îi rogi să își plătească transportul pentru că deja zici că faci un efort fincanciar pentru tipărirea cărților pe banii tăi?

Păi fii bun până la capăt și scapă-i și de transport. Organizează o lansare de carte și vine lumea să ia cartea gratis. Sau le împarți pe stradă gratis. Aaa, nu merge, că nu mai iese banu’ apoi.

Puteam alege și eu metoda asta, dar ar fi însemnat să îi mint chiar pe oamenii care mă apreciază, iar asta chiar nu aș putea să o fac, aș crăpa de rușine. Și încă ceva, eu am recunoscut întotdeauna că scriu și pentru a avea un venit suplimentar, nu mi-aș permite să plătesc Facebook-ul pentru a anunța oamenii că-mi pot comanda cărțile gratis”, a scris Marian Godină pe blogul său.

”Tu ai 3 ani de școală eu am 11 doar facultatea”

la rândul său, doctorul Vasi Rădulescu a reacționat și a comentat la articolul postat și pe pagina de Facebook a lui Marian Godină.

”Dragă Marian,

Ai 3 ani de școală. Eu 11 doar facultatea plus rezidențiatul. La Academie nu ai reușit. Ambiționează-te și dă la medicină, poate reușești aici. Printre altele, în gărzi grele și mii de consulturi, vei învăța ce înseamnă viața unui om, empatia, respectul.

Nu ne arăți nimic din toate astea. Ne arăți invidie, orgoliu, venin. Oamenii care te urmăresc se prind repede. Faza cu cartea e absolut penibilă.

Întreabă și tu lumea să vezi ce face Readers do Good - donăm mii de cărți către asociații. Donăm bani, rechizite, tot felul de lucruri.

E ușor la nervi să te răzbuni, să dai cu parul. E semn de inteligență să stai calm și să îți vezi de ale tale în liniște.

Poate vezi lucrurile altfel cândva. Sau poate nu. Eu unul nu mă consum”, a scris dr. Vasi Rădulescu.

Raspunsul medicului Vasi Radulescu la postarea lui Marian Godina

Însă lucrurile nu s-au terminat aici. Marian Godină i-a dat replica medicului:

”Vasi Rădulescu, eu, după puținii mei ani de școală, lucrez la IPJ Brașov. Dumneavoastră la ce spital faceți gărzile alea grele? Întreb foarte serios”, a scris Marian Godină.

Iar comentariile celor doi au făcut sute de aprecieri și comentarii. Suținătorii celor doi, continuând mai departe dezbaterile despre acest caz și luând fiecare, după preferință, apărarea unuia sau celuilalt.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /