Dragnea a câștigat la CJUE rejudecarea procesului prin care contesta raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Teldrum

Dragnea a câștigat la CJUE rejudecarea procesului prin care contesta raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Teldrum

Liviu Dragnea a câștigat, joi, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, rejudecarea procesului la Tribunalul UE prin care fostul șef PSD contesta raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Teldrum, dezvăluie G4Media.ro .

  • „Decizia CJUE anulează Ordonanța Tribunalului Uniunii Europene din 12 mai 2020, Dragnea/ Comisia în măsura în care, prin această ordonanță, Tribunalul a respins ca inadmisibilă acțiunea formulată de domnul Liviu Dragnea în anularea scrisorii din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) din 1 octombrie 2018, în măsura în care, prin această scrisoare, OLAF i-a refuzat să îi acorde acces la documentele solicitate în scrisoarea sa din 22 august 2018”, se arată în decizia CJUE .

Context

În mai 2020, Liviu Dragnea a pierdut procesul de la Tribunalul UE, potrivit ordonanței de inadmisibilitate . Tribunalul a respins acțiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene pe motiv de inadmisibilitate. În 2018, el atacase în justiție răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului de corupție Tel Drum.

Liviu Dragnea nu mai putea ataca direct raportul OLAF, pentru că la acel moment trecuse termenul legal pentru această plângere, astfel că a ales o cale indirectă. El a acuzat faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat și prezumția de nevinovăție.

Reamintim că în 2018 DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

Liviu Dragnea a cerut Tribunalului UE:

  • anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018
  • obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante