Dragnea despre Kovesi: Sincer, nu mă așteptam să refuze prezența la comisia de anchetă

Dragnea despre Kovesi: Sincer, nu mă așteptam să refuze prezența la comisia de anchetă

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu se aștepta ca șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, să nu vină la audierea din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

 

"Sincer, eu nu mă așteptam să refuze prezența la această comisie. Până la urmă, ce ar avea de ascuns? De ce s-ar ascunde să răspundă la niște întrebări despre acea întâlnire? Dacă a fost o întâlnire nevinovată de ce s-ar feri să vorbească despre acea întâlnire? Nu știu ce va face comisia, mă așteptam să accepte prezența la comisie", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă i se pare că refuzul șefei DNA de a veni la audieri ar încurca demersul comisiei de anchetă.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat joi, printr-o adresă trimisă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că nu se va prezenta la audierile din Parlament din 14 iunie, pe motiv că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că "procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească".

"Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/49/07.06.2017 privind solicitarea de a mă prezenta în dala de 14 iunie 2017 în fața Comisiei parlamentare de anchetă, vă comunic faptul că, la data de 24 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că 'procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească'. Prin Decizia nr.317 din 13 aprilie 2006 și Decizia nr.45 din 17 mai 1994, Curtea Constituțională a României a decis că dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale. Față de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședința Comisiei de anchetă", se preciza în adresa trimisă de Kovesi în atenția președintelui comisiei, Mihai Fifor.

AGERPRES/(A, AS — autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”