Dragnea despre ministrul Justiției: Dacă nu desecretizează arhiva SIPA, încrederea mea se apropie de zero

Dragnea despre ministrul Justiției: Dacă nu desecretizează arhiva SIPA, încrederea mea se apropie de zero

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că, dacă ministrul Justiției nu va face demersuri pentru desecretizarea arhivei SIPA, încrederea sa în Tudorel Toader "se va apropia de zero".

"O să fiu foarte scurt și o spun cu tot respectul cuvenit pentru cariera dumnealui și pentru pregătirea dumnealui: dacă și în acest subiect legat de noul scandal, cel mai proaspăt scandal care a apărut acum cu arhivele SIPA, dacă nu face nici măcar gestul de a desecretiza raportul, atunci încrederea mea în dumnealui va fi aproape de zero. Dacă va face lucrul ăsta, atunci înseamnă că este de bună credință și este un om corect, care chiar vrea să participe la acest proiect pe care noi l-am început după 11 decembrie", a susținut președintele PSD, luni seară, la Antena 3, întrebat cum vede activitatea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Potrivit lui Dragnea, "oamenii vor ca partea necurățată din sistemul moștenit dinainte de 1989 să se însănătoșească".

"Știu și eu, cred că în 2007 a fost un raport făcut cred la Ministerul Justiției care se referea la acea spargere sau acea dispariție a unor dosare din această arhivă. Ministrul Justiției actual cred că poate să desecretizeze măcar acel raport într-o primă fază, dar eu am mai spus că poate arhiva asta ar trebui desecretizată, ar trebui identificată și desecretizată. Pe de altă parte, dacă ceea ce se spune este adevărat și văzând toate informațiile care au apărut până la ora asta, s-a petrecut, nu știu dacă se mai petrece, un lucru îngrozitor. Faptul că cineva ar fi putut să folosească acele informații pentru a șantaja, pentru a influența decizii ale justiției, mie mi se pare unul dintre cele mai urâte lucruri care s-au întâmplat în România în ultimii ani. Și poate, într-adevăr dacă așa este, și din păcate se pare că s-ar putea ca așa să fie, acesta poate să fie unul din cele câteva instrumente care au fost folosite de sistem, binom, trinom și așa mai departe", a mai declarat Dragnea.

El a anunțat că a discutat cu colegii despre această problemă despre care dorește o finalitate.

"Mie mi se pare mult prea important să pot să mă arunc să spun ce trebuie făcut astăzi, în seara asta. Am vorbit deja cu mulți colegi, mâine o să începem să discutăm serios să vedem care sunt căile, căile care să ne ducă la o finalitate. Să începem discuția despre acest subiect și să finalizăm cu niște acțiuni, cu niște fapte și, în final, această problemă să nu mai existe în România. Dacă și acum în România se mai folosesc acele informații pentru a influența deciziile justiției — și poate nu numai ale justiției—, atunci nu o să ne mai vindecăm niciodată. Poate fi dureros, poate fi greu, poate fi foarte greu, dar totuși e o provocare din fața căreia nu trebuie să plecăm. Trebuie cumpănit foarte bine dacă se merge pe desecretizare, dacă se topește, dacă dispare, pentru că cel mai important este, din punctul meu de vedere, ca judecătorii din România să nu mai poată să fie influențați, presați, amenințați, șantajați înainte să ia o decizie. Acesta este cel mai important lucru", a precizat președintele PSD.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme