Dragnea: Discutăm de companii mari care au cifre de afaceri uriaşe şi care au profituri foarte, foarte mici

Dragnea: Discutăm de companii mari care au cifre de afaceri uriaşe şi care au profituri foarte, foarte mici

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că în România companii mari cu cifre de afaceri uriaşe au profituri foarte mici, ceea ce îl face să fie sigur că acestea îşi ascund profitul.

"Noi discutăm de companii mari care au cifre de afaceri uriaşe, de miliarde de euro şi care au profituri foarte, foarte mici unu şi ceva la sută sau zero şi ceva la sută şi bineînţeles unele pe care trebuie să vedem cum le ajutăm, cu pierderi. Adică exact în România fac cifre de afaceri foarte mari, dar profituri mici, înseamnă că au o problemă cu managementul, să le aplicăm ordonanţa 109, înseamnă că au manageri care nu sunt foarte buni. Nu toate. Îmi vine acum în minte Coca Cola, e o mega companie. De ce această companie nu îşi ascunde profitul? Are 14 şi ceva la sută, adică este super corectă. Şi de ce alte companii sunt cu unu şi ceva la sută? Băncile, companii din energie, lanţurile de magazine. Sunt absolut sigur că îşi ascund profitul", a spus Dragnea la Antena 3.

El a menţionat că speră ca la începutul anului viitor să existe o situaţie cu cifra de afaceri obţinută în România de toate companiile străine şi să putem vedea şi ce impozit pe profit a rămas României.

"Că e bine să ştim cum stăm. Eu nu-s nebun, sunt doar un pic patriot şi cred că avem aceleaşi drepturi ca şi cei din alte ţări. (...) Vorbim de miliarde de euro care au fost ascunşi în maniera în care se exportă profiturile", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a dat exemplul unui mare lanţ de magazine din România care în loc să cumpere produse de la o fabrică din ţara noastră preferă să ia din Bahamas şi să exporte profitul acolo.

"Vorbim de un lanţ de magazine, pentru că magazinul de la colţ nu prea mai există. Un lanţ de magazine foarte cunoscut, poate chiar cel mai mare. În România există o fabrică de care am vorbit mai devreme, care face suc, pe care îl produce cu 0,90 lei pe sticlă. Magazinele româneşti îl cumpără şi îl dau cu 2,70 lei. Nu aici e problema. Lanţul respectiv de magazine nu îl cumpără de aici, am spus, este fabrică în România. Vine acest lanţ de magazine care nu vrea să ia de aici, ia din Bahamas, cu 2,2 lei şi îl vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar lua de aici, profitul ar rămâne în România. Şi merge în Bahamas, în Bahamas fiind problema cu paradisul fiscal. (...) Asta e o variantă de a exporta profitul acolo", a menţionat Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…