Dragnea: Fifor, preşedinte interimar al Consiliului Naţional PSD; Ştefănescu, secretar general interimar

Dragnea: Fifor, preşedinte interimar al Consiliului Naţional PSD; Ştefănescu, secretar general interimar

Mihai Fifor a fost validat de Comitetul Executiv Naţional al PSD în funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu a devenit secretar general interimar al partidului, iar Biroul Politic al Organizaţiei PSD Ilfov a fost dizolvat, a anunţat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"L-am propus colegilor pe Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, având speranţa că Mihai va organiza foarte curând, foarte rapid departamentele partidului, pe fiecare minister sau în oglindă cu fiecare minister. Va fi un departament care va furniza informaţii, propuneri, sprijin pentru ministerele respective, în acelaşi timp informări periodice către prim-ministru", a declarat Dragnea, la finalul CExN al PSD.

Un punct de pe ordinea de zi a şedinţei s-a referit la situaţia de la Ilfov, unde, potrivit lui Dragnea, s-a "întâmplat ceva imposibil de acceptat din partea membrilor CExN": toţi parlamentarii şi-au dat demisia în bloc din organizaţie, după ce "au fost îndemnaţi" să facă acest lucru.

"Doamna Gabriela Firea a spus că nu a ştiut de asta, că a aflat după aceea. Toţi ceilalţi colegi au spus că parlamentarii respectivi au relatat că nu ţineau neapărat să-şi dea demisia, nici nu aveau de gând, dar li s-a cerut. A fost o acţiune de neacceptat, poate este cel mai grav lucru pe care să-l facă un preşedinte de organizaţie - să invite, să le sugereze unor parlamentari ai oricărui partid să-şi dea demisia din partidul care i-a propulsat, punând sub semnul întrebării votul pe proiectele legislative ale majorităţii parlamentare. În aceste condiţii, propunerea a fost de dizolvare a Biroului Permanent judeţean Ilfov, urmând ca Biroul Permanent Naţional să desemneze o conducere interimară, sperăm săptămâna viitoare, care să reorganizeze activitatea politică a PSD în Ilfov", a explicat liderul PSD.

Dragnea a adăugat că s-a propus să se retragă sprijinul politic Gabrielei Firea pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, însă el nu a fost de acord, dar, pe parcursul şedinţei, aceasta şi-a dat demisia.

"Am discutat despre posiblitatea reală ca aceste dispute, majoritatea dinte ele fără un fundament real, fără argumente serioase să înceteze", a menţionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…