Dragnea, îngropat definitiv?/Nou dosar, pe un denunț beton!

Dragnea, îngropat definitiv?/Nou dosar, pe un denunț beton!

Pe lângă dosarul ”detonat” în ianuarie și din care Sorin Grindeanu, dar mai ales Cristian Burci par să fi scăpat ”la mustață”, procurorii mai au acum la dispoziție încă un denunț penal! Unul despre care deja inițiații sistemului pronostichează că va merge ”ca uns”, vorbindu-se inclusiv de un acord de recunoaștere a vinovăției care îl va ”îngropa” definitiv pe Dragnea. Dosar de asemenea cu implicații internaționale din ”domeniul militar și de intelligence” și care se anunță încă de acum lovitura decisivă pe care o va încasa Liviu Dragnea. Cel care, pe lângă faptul că nu va beneficia de eliberarea condiționată insistent solicitată, va trebui să confrunte și ”tsunami”-ul celorlalte dosare care îl ajung din urmă…

Un prim pas fiind deja făcut prin începerea urmăririi penale împotriva sa de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, chiar la începutul acestui an. Într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influență și folosire a influenței sau autorității. Uite însă cum de câteva zile deja se adeveresc cele mai negre temeri ale lui Liviu Dragnea… Din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră reieșind că împotriva acestuia tocmai ce a mai fost depus un nou denunț penal.

Masa lui Trump!

Astfel că, în actualul context în care emisarii noii Administrații Biden dau semnale că vor ”sânge pe pereți” în toate spețele care îl privesc pe predecesorul Donald Trump, indiferent de ”coclaurile” lumii unde s-ar fi petrecut, soarta lui Liviu Dragnea pare deja pecetluită în Justiție. Mai ales că dosarul ”Masa lui Trump”, cel în care DNA a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea la începutul lunii ianuarie, pare unul făcut ”la pont”.

Cristian Burci a scăpat de ”Masa lui Trump”

Cel puțin așa reieșind din rechizitoriul procurorilor anticorupție : ” În sarcina suspectului Dragnea Nicolae Liviu, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte al unui partid s-au reținut două infracțiuni de trafic de influență și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din legea 78/2000). Iar în același rechizitoriu în care fostul consilier parlamentar Gheorghe Dimitrescu este suspectat de cumpărare de influență s-au mai reținut următoarele :

”- asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17-21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C. (SUA), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare.

– asigurarea unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în Insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, controlată de omul de afaceri român cu ajutorul altor două persoane, suspecte în cauză.

În acest context, Dragnea Nicolae Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, suspect în cauză, influența reală pe care o avea față de prim-ministrul și alți membri ai Guvernului României, promițându-i că îi va determina pe aceștia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și de intelligence, pe care omul de afaceri român le avea în România”.

Fără eliberare condiționată!

Însă, pe lângă dosarul ”detonat” în ianuarie și din care Sorin Grindeanu, dar mai ales Cristian Burci par să fi scăpat ”la mustață”, procurorii mai au acum la dispoziție încă un denunț penal! Unul despre care deja inițiații sistemului pronostichează că va merge ”ca uns”, vorbindu-se inclusiv de un acord de recunoaștere a vinovăției care îl va ”îngropa” definitiv pe Dragnea. Dosar de asemenea cu implicații internaționale din ”domeniul militar și de intelligence” și care se anunță încă de acum lovitura decisivă pe care o va încasa Liviu Dragnea. Cel care, pe lângă faptul că nu va beneficia de eliberarea condiționată insistent solicitată, va trebui să confrunte și ”tsunami”-ul celorlalte dosare care îl ajung din urmă… SURSA: National.ro/Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...