Dragnea: Programul de guvernare al PSD deranjează; adversarii noştri politici fac orice pentru a-l bloca

Dragnea: Programul de guvernare al PSD deranjează; adversarii noştri politici fac orice pentru a-l bloca

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că programul de guvernare implementat de social-democraţi deranjează, iar adversarii politici ai formaţiunii, "care sunt, mare parte dintre ei, şi ai ţării", fac orice le stă în putinţă pentru a-l bloca.

"Îmi aduceam aminte, sunt cred că trei ani, când tot aici, în această sală, probabil, cu majoritatea dintre dumneavoastră ne-am întâlnit şi am vorbit despre ceea ce vrem să facem pentru România, pentru Snagov, şi 2016 a fost un an bun pentru România, pentru că prin votul românilor s-a format un guvern, după care, mai multe guverne, dar cel mai important lucru este că s-a votat un program de guvernare cum România nu a mai avut. Un program de guvernare care deranjează şi care îi face pe adversarii noştri politici, care sunt, mare parte dintre ei, adversarii acestei ţări, să facă orice le stă în putinţă pentru a-l bloca. Nu sunt invenţii, sunt acţiuni, afirmaţii, pe care le vedeţi aproape în fiecare zi la televizor", a precizat Liviu Dragnea, prezent la Conferinţa extraordinară de alegeri a Organizaţiei PSD Ilfov.

Liderul social-democraţilor a reluat criticile la adresa preşedintelui Klaus Iohannis pe tema întârzierii promulgării Legii bugetului de stat pe anul 2019.

"Ieri, preşedintele care se îneacă, constat azi că îi e lene să şi vorbească, a semnat bugetul României. Eu nu ştiu cum a reuşit el să îl semneze, adică să faci un asemenea efort să iei un stilou să îl semnezi îţi trebuie mult să te gândeşti. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii români ar fi beneficiat de alocaţii mai mari de la 1 martie, deja, la ora asta, primarii din toate localităţile din România ar fi început să lucreze pe programele care sunt finanţate prin acest buget, programele din sănătate ar fi început să funcţioneze, pentru că prin acest buget noi am alocat 7,3 miliarde de lei în plus faţă de anul trecut la Sănătate - este cea mai mare sumă alocată vreodată pentru Sănătate în România. Sunt milioane de copii, milioane de români care vor beneficia de un acces la Sănătate mult mai bun", a afirmat Dragnea.

El a adăugat că, urmare a bugetului de stat pentru 2019, milioane de români vor beneficia de condiţii de viaţă mai bune "prin programele de dezvoltare pe care le finanţăm".

"Încercăm de ieri, de când acest "leneş" a aprobat bugetul, este disponibil Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, accesibil pentru autorităţile locale, în valoare de 10 miliarde de euro, unde puteţi depune proiecte doar prezentând autorizaţia de construire sau, dacă Guvernul va completa ordonanţa respectivă, să se poată depune documente pentru reparaţii şi întreţinere curentă. Bani sunt, voinţă politică este", a susţinut Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD i-a îndemnat pe social-democraţii ilfoveni să vorbească despre toate măsurile adoptate de Guvern, pentru că este vorba despre un program care a dat rezultate.

"Noi ne luptăm cu o maşinărie infernală de manipulare, care nici măcar nu e construită în România. Singura noastră armă este cuvântul şi adevărul şi vă rog să folosiţi lucrurile astea", a punctat Liviu Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale