Dragnea spune că întârzierea plății contribuțiilor salariatului de către angajator va însemna infracțiune

Dragnea spune că întârzierea plății contribuțiilor salariatului de către angajator va însemna infracțiune

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că neplata contribuțiilor pentru salariați de către angajator sau întârzierea plăților va însemna infracțiune.

Dragnea a fost întrebat de jurnaliști la Palatul Parlamentului ce se va întâmpla după transferul contribuțiilor în cazul în care angajatorul, în numele angajatului, întârzie plata contribuțiilor sau nu le efectuează.

"Ați atins un subiect foarte important, care nu s-a discutat până acum. Și poate chestiunea asta generează atâta scandal, toate contribuțiile vor deveni stopaj la sursă. Dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracțiune. Asta înseamnă că vom avea garanția că toate aceste contribuții vor fi plătite până la ultimul leu", a precizat Dragnea.

Dragnea a adăugat că va fi infracțiune pentru angajator "pentru că el trebuie să facă plata".

Acesta a menționat că termenele pentru plată și celelalte amănunte legate de acest subiect o să le explice Guvernul.

"Toate aceste amănunte vor fi prinse în ordonanța care va fi elaborată astăzi de Guvern sau în Parlament. Posibil să fie în ordonanță. Ei vor aproba azi, nu știu exact forma finală, dar principiul este discutat și acceptat în coaliție", a conchis Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...