Dragnea spune că nu trebuie să îşi asume nici el, nici PSD decizia luată de ministrul Justiţiei

Dragnea spune că nu trebuie să îşi asume nici el, nici PSD decizia luată de ministrul Justiţiei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu îşi asumă nici el, nici partidul decizia luată de ministrul Justiţiei în legătură cu revocarea şefei DNA, explicând că există o procedură instituţională foarte clară.

"Nu trebuie să îmi asum eu şi nici PSD nu îşi asumă asta, aici nu e vorba de asumare. Este o procedură instituţională foarte clar definită în lege, (...) nu are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă îşi asumă decizia luată de Tudorel Toader privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

El a adăugat că argumentele ministrului Justiţiei cu privire la acest subiect trebuie să fie analizate de Administraţia Prezidenţială şi de preşedinte, "care îşi va exprima un punct de vedere mai devreme sau mai târziu".

Întrebat dacă ia în considerare suspendarea din funcţie a şefului statului în cazul în care refuză revocarea şefei DNA, Dragnea a răspuns: "Categoric, nu".

"Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui. Orice discuţie pe această temă în care este implicat PSD este falsă", a susţinut el.

Liviu Dragnea a menţionat că nu este de acord cu afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căreia începerea procedurii de revocare a şefei DNA este o oportunitate politică.

"Cred că preşedintele a făcut o afirmaţie greşită. Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri. Ori a vrut să spună altceva, ori nu, dar nu sunt de acord cu această afirmaţie. Nu putem vorbi de oportunitate politică. Se vorbeşte de independenţa Justiţiei şi de neimplicarea politicului în Justiţie. Atunci, cum putem vorbi de oportunitate politică aici? PSD şi eu ca preşedinte am stat deoparte în toată această perioadă în legătură cu acest subiect şi aşa vom face în continuare", a menţionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...