Dragoș Ciupercescu, autorul atentatului de la 'Jean Monnet', eliberat condiționat

Dragoș Ciupercescu, autorul atentatului cu grenadă din anul 2002 de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, va fi eliberat condiționat din penitenciar, a decis definitiv joi Tribunalul Ilfov.

Inițial, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiționată depusă de Ciupercescu, însă Tribunalul Ilfov i-a admis acestuia o contestație și a decis că poate fi eliberat mai devreme din închisoare.

În februarie 2007, Dragoș Ciupercescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 18 ani de închisoare, fiind acuzat de furt calificat, rupere de sigilii, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, tentativă la infracțiunea de omor calificat, tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav, distrugere și acte de terorism.

Dragoș Ciupercescu a fost militar angajat pe bază de contract în Ministerul Apărării Naționale, în perioada 6 ianuarie 1997 — 1 martie 1999, când i s-a desfăcut contractul de muncă. În noaptea de 10 spre 11 august 2002, el a sustras din depozitul de muniții al UM 01348 București șapte grenade de mână defensive, tip F1, zece focoase destinate acestui tip de muniție și 144 de cartușe calibrul 7,65 mm.

La 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat una din grenadele furate pe trotuarul din fața Liceului Jean Monnet din Capitală, rănind cinci elevi și distrugând bunuri materiale. La 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă pe o alee din Parcul Cișmigiu, ulterior cerând bani autorităților pentru a pune capăt acestor acțiuni. A fost arestat la 24 martie 2003, iar la 13 octombrie 2003, a fost trimis în judecată de procurorii militari.

AGERPRES / (AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

4 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

5 Șobolanii României! / PSD a votat, de urgență, la ora 22, eliberarea infractorilor. Pentru legea carantinei „fac…