Dragoș Tudorache: Mai puține incidente și sesizări în această campanie electorală decât la alte alegeri

Dragoș Tudorache: Mai puține incidente și sesizări în această campanie electorală decât la alte alegeri

Ministrul afacerilor interne, Dragoș Tudorache, a declarat joi că în această campanie electorală au existat, în general, mai puține incidente și sesizări decât cu ocazia altor alegeri.

"În ceea ce privește asigurarea ordinii publice, până în prezent efectivele ministerului au asigurat derularea în bune condiții a 427 de manifestații electorale, organizate în 286 de localități. Ceea ce am observat cu ocazia acestui proces electoral a fost că, în general, s-au respectat măsurile și normele din cadrul legal privind modul de desfășurare a campaniei electorale. Am avut mult mai puține incidente și sesizări decât cu ocazia altor alegeri desfășurate la noi", a afirmat Tudorache, în debutul ședinței Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor parlamentare.

El a precizat că, în perioada 11 noiembrie — 8 decembrie, au fost înregistrate 308 sesizări, dintre care 26 nu s-au confirmat, 21 au fost transmise pentru competentă soluționare către AEP și una către Biroul Electoral Județean în competența căruia intra.

"Au fost sancționate contravențional 164 de persoane pentru contravenții (...) și au fost deschise 35 de dosare penale, dintre care 21 pentru coruperea alegătorilor. În această cifră sunt incluse și acele dosare la care s-a făcut referire în spațiul public de către diverși lideri politici care au văzut și au exprimat îngrijorare cu privire la modul în care ministerul urmărește aceste sesizări. Vreau să dau toate asigurările că nu a existat sesizare în această perioadă a campaniei electorale care să nu fie urmărită conform legii de structurile Ministerului de Interne", a mai spus ministrul.

Pe de altă parte, Dragoș Tudorache a anunțat că, începând de vineri, buletinele de vot vor fi distribuite către secțiile de votare. El a semnalat, însă, faptul că în județul Mureș buletinele de vot au trebuit retipărite din cauza calității proaste a primului lot primit de la contractorul cu care lucrase prefectura.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

3 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?