Dragu: Reforma ANAF e de maximă prioritate, pentru că e relaţia cea mai importantă dintre antreprenori şi stat

Dragu: Reforma ANAF e de maximă prioritate, pentru că e relaţia cea mai importantă dintre antreprenori şi stat

Reforma Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este de maximă prioritate pentru Guvern, deoarece această instituţie oferă relaţia cea mai importantă dintre antreprenori şi stat, a declarat, joi, preşedintele Senatului, Anca Dragu, la o conferinţă despre egalitatea de gen.

"Avem în programul de guvernare măsurile pentru antreprenoriat, program pe care deja îl aplicăm. Măsurile pentru antreprenoriat vizează pe de o parte reducerea poverii administrative, digitalizarea administraţiei publice este un element foarte important, că de acolo ne vine această povară şi trebuie să vă spun că la ANAF se reia acest proces de digitalizare. Din păcate, el a fost oprit în 2017, s-au pierdut 4 ani foarte valoroşi, apoi a venit pandemia, dar acum avem pentru digitalizarea ANAF suma de 900 de milioane, prin PNRR, şi în general reforma acestei instituţii este una cu maximă prioritate pentru noi, pentru că este relaţia cea mai importantă pe care un antreprenor o are cu autorităţile statului", a menţionat Dragu.

Ea a apreciat şi că piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti ar trebui dinamizată.

"Pe de o parte trebuie să creştem bancabilitatea firmelor, iar pe de altă parte să venim cu programe care să stimuleze planuri de afaceri pentru firme, astfel încât să fie mai atractive pentru cei care finanţează, prin sectorul bancar, dar foarte important este de diversificat sursele de finanţare şi mai ales prin piaţa nebancară. Piaţa AeRO ar trebui cu siguranţă dinamizată", a afirmat Anca Dragu.

Pe de altă parte, aceasta a subliniat că România trebuie să aplice măsurile de creştere a egalităţii de gen care au fost puse în practică în alte ţări.

"În măsura în care vom avea mai multe femei ca factori de decizie în zona politică, în această măsură putem vedea şi mai multe politici care să se uite la egalitatea de gen în general. (...) Despre măsuri care să crească rolul femeii în societate în general, în mediul antreprenoriat, în activitate civică şi politică sunt în discuţii cu doamne şi domni ambasadori la Bucureşti - sunt foarte multe doamne ambasadoare aici - şi facem o evaluare a celor mai bune metode care au fost aplicate în alte ţări şi de unde ne putem inspira, astfel încât să ajungem gradual şi echilibrat către o egalitate de gen. Sunt împotriva măsurilor luate peste noapte şi bruşte, să fim serioşi, nu putem creşte acest rol, această pondere a femeilor în societate peste noapte, trebuie însă să venim cu nişte măsuri echilibrate care au funcţionat, sunt dovedite a fi funcţionat în alte ţări şi noi să le implementăm aici în România", a precizat şeful Senatului.

Dragu a apreciat că educaţia are o mare importanţă în schimbarea de mentalităţi care să faciliteze egalitatea de gen.

"Cu siguranţă că aceasta (egalitatea de gen - n. r.) va fi un impuls dat economiei în general. Avem o întreagă ramură a economiei, Womenomics, care se uită la rolul femeilor în economie, şi trebuie să profităm de faptul că avem femei în funcţii importante acum în România. Avem la Senat o femeie preşedintă a Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, avem o femeie preşedintă a Comisiei de apărare la Senat, deci avem ceva femei reprezentate şi ca atare putem gândi şi mişca asemenea proiecte prin care să punem bazele unei mai bune reprezentări. Nu în cele din urmă, aş vrea să subliniez importanţa educaţiei în tot acest proces şi educaţia vine şi cu ceva schimbări de mentalitate, este o relaţie între cele două. Ne uităm, într-adevăr, la mentalităţi care sunt, să zic, puţin depăşite de vremuri, nu de puţine ori auzim această replică: 'femeile mai bine să stea la cratiţă'", a încheiat aceasta. AGERPRES/(A - autor: George Coman, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…