DRAMA unei națiuni! Protestatarul rănit de capacul unei grenade la protestul din 10 august pleacă din România: Țara pe care am dorit să o salvez a decis să mă împuște

DRAMA unei națiuni! Protestatarul rănit de capacul unei grenade la protestul din 10 august pleacă din România: Țara pe care am dorit să o salvez a decis să mă împuște

Drama unei națiuni! Protestatarul rănit de capacul unei grenade la protestul din 10 august pleacă din România: Țara pe care am dorit să o salvez a decis să mă împuște. Doru Oprea, protestatarul ranit de capacul unei grenade la protestul din 10 august, a anuntat ca pleaca din Romania.

Doru Oprea a transmis pe Facebook un mesaj prin care anunta ca se va muta in Franta.

"Decizia mea de a ma stabili in Paris a venit cumva natural. Nu mai intru in detalii privind plata taxelor si ce primim in schimbul lor, de lipsa de infrastructura, de calitatea vietii si de restul lucrurilor, pentru ca ne-am plictisi si oricum le stim cu totii foarte bine. Nu am reusit sa imi indeplinesc visul sa fac turism adevarat aici, voi face asta insa in Franta pentru ca acolo potentialul e imens", a scris Oprea.

El a precizat ca firma sa de turism va ramane activa in Romania, asa ca va continua sa plateasca taxe statului roman.

"Dar ca sa le raspund pe scurt tuturor celor care m-au intrebat de ce plec, as putea sintetiza astfel:

- Tara pe care am dorit sa o salvez a decis sa ma impuste. La propriu", a incheiat Doru Oprea.

Doru Oprea a participat la protestul din 10 august si a fost ranit la picior cu o grenada aruncata de jandarmi. Ulterior, els-a infectat cu o bacterie la Spitalul Municipal din Bucuresti, unde a stat internat timp de o saptamana.

Doru Oprea a fost audiat pe 25 septembrie la Parchetul General

Acesta a declarat ca a depus la dosar mai multe probe, printre care si blugii in care era imbracat in seara protestului si chiar capacul de grenada care i-a intrat in picior.

"Am fost sunat ieri (luni, 24 septembrie - n.red.) de un domn procuror de aici, am fost chemat sa reiau tot ce am scris in declaratie si am dat o declaratie amanuntita cu absolut tot ce s-a intamplat in 10 august, declaratia a durat 3 ore.

Am depus la dosar blugii pe care i-am avut pe mine, care sunt proba, sunt gauriti, blugii prin care mi-a intrat capacul de grenada in picior, sosetele si capacul de grenada din picior, plus inca doua bucatele din plastic.

S-a facut proces verbal, m-am constituit parte civila, am cerut si o expertiza medico-legala, pentru ca eu consider ca mi s-a pus viata in pericol si cam atat", a relatat Doru Oprea.

Acesta a precizat ca urmeaza ca procurorii sa mai audieze si alte persoane. "Le-am cerut sa audieze doi martori cu care am fost in piata", a adaugat el, mentionand ca inca nu s-a gandit la ce daune va cere.

Oprea considera ca punerea sub acuzare a conducerii Jandarmeriei reprezinta pasi importanti.

"Din ce vad eu si cum lucreaza procurorii, consider ca acest dosar are prioritate si se lucreaza intr-un ritm alert. Foarte multa lume se astepta ca macar sa fie puse niste persoane sub invinuire.

Inteleg ca e foarte greu, inteleg ca sunt sute de persoane de audiat si martori, dar e un lucru bun ca in prima faza avem niste persoane puse sub acuzare", a mai spus protestatarul.

Intrebat despre cum vede faptul ca Liviu Dragnea si Carmen Dan au spus ca jandarmii sunt nevinovati si ca si-au facut datoria, Doru Oprea a mentionat ca "ei asa vor sustine pana la final. Exact cum si Iliescu si Roman vor sustine ca au respectat legea la Mineriada din '91. Sper ca acest dosar sa nu fie inca un dosar Mineriada uitat de lume si taraganat vreo 25 de ani si sper ca acei vinovati sa fie gasiti cat mai repede".

Doru Oprea a comparat faptul ca Dragnea i-a felicitat pe jandarmi cu momentul cand Ion Iliescu a facut acelasi lucru cu minerii.

"Pe modelul Ion Iliescu, care a felicitat minerii care au venit in Bucuresti si au semanat panselute si au batut cu ciomegele protestatarii de atunci, exact cum am fost si noi batuti si gazati si impuscati cu grenade. Exact aceleasi sistem FSN-ist de 28 de ani", a punctat Oprea.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”