Drulă: De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri

Drulă: De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunţat că, începând de luni, va fi schimbată viteza la "reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile", respectiv DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a bucăţii lipsă din A1 Sibiu - Nădlac.

"De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile - DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a bucăţii lipsă din A1 Sibiu - Nădlac. Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit şi reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectaţi 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundaţia. Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură şi 3 straturi de asfalt. Pe alţi 5 km pe care nu sunt probleme la fundaţie se va aşterne covor asfaltic. Important: traficul pe secţiunea respectivă va fi restricţionat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Am luat această măsură pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrări", a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că, în urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi transportatori, aceştia au agreat folosirea următoarelor rute alternative: A1 Nod Balinţ - A6 Lugoj - DN 6 Lugoj - DN 6 Caransebeş - DN 68 Caransebeş - DN 68 Haţeg - DN 66 Haţeg - DN 66 Simeria - A1 Simeria sau A1 Nădlac - A1 Arad - A11 Arad - DN 7 Arad - DN 7 Ilia - A1 Ilia.

"După finalizarea lucrărilor care pornesc pe 10 mai şi durează 2 luni, vom avea în sfârşit un DN68A decent.
Dar asta nu e de ajuns: în paralel, îi dăm bice şi cu finalizarea 'găurii' de 13 km din A1, între Margina şi Holdea - săptămâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitaţiei pentru proiectare şi execuţie.", a precizat Cătălin Drulă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...