DSV Covasna: Jumătate din cantitatea de ouă cu salmonella a fost comercializată

Aproape jumătate din cantitatea de ouă infectate cu salmonella care a intrat pe piața covăsneană a fost comercializată înainte de apariția alertei și retragerea lor de la vânzare, dar până acum nu s-au semnalat cazuri de toxinfecții în urma consumării acestora, potrivit autorităților.

Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna, dr. Siko Barabas Sandor, a declarat luni, pentru AGERPRES, că alerta a fost primită duminică prin Sistemul Rapid de Alertă Națională, iar în mai puțin de două ore de la apel inspectorii instituției au retras de la comercializare peste 10.000 de ouă aduse din Polonia.

Potrivit acestuia, până la primirea alertei și intervenția organelor sanitar-veterinare s-a vândut aproape jumătate din cantitatea de ouă infectate cu salmonella.

El a recomandat cetățenilor să nu intre în panică și să consume doar ouă preparate termic, fierte sau prăjite, pentru a preveni riscul intoxicațiilor.

Directorul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Nagy Andras Robert, a declarat pentru AGERPRES că în momentul de față este internată o singură persoană infestată cu salmonella, dar, în opinia sa, cazurile nu au legătură între ele.

''În fiecare an apar câteva cazuri sporadice. (...) În momentul de față avem un singur caz internat, un pacient care a venit la spital în urmă cu două săptămâni, eu nu cred că au legătură una cu alta'', a spus Andras Nagy Robert.

AGERPRES/(A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Nona Jalbă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend