„E ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”. Medicii londonezi vorbesc despre un „tsunami” de cazuri de coronavirus

„E ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”. Medicii londonezi vorbesc despre un „tsunami” de cazuri de coronavirus

Medicii britanici vorbesc despre numărul mare de cazuri de coronavirus înregistrate în Regatul Unit, pe care îl compară cu un „tsunami continuu”. Ei sunt furioși că oamenii nu respectă restricțiile de circulație și îndemnurile la izolare și avertizează că acest lucru va duce la noi infectări și noi decese care puteau fi prevenite, relatează CNN.

Medicul Katie Sanderson spune că a ajuns la limită când a văzut mulțimile de oameni care se plimbau într-un parc din nordul Londrei. Aceasta, în timp ce ea discuta cu familia unui pacient cu Covid-19, în stare gravă.

„Acești oameni vor contribui la moartea cuiva peste două săptămâni, deces care nu era necesar”, spune Sanderson.

La începutul săptămânii, Marea Britanie a impus cele mai dure restricții de circulație de după cel de-Al Doilea Război Mondial, după ce a devenit evident că recomandările de distanțare socială nu funcționează. Între timp, chiar premierul Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Medicii britanici se așteaptă la un val de pacienți cu Covid-19. Dr. Robert Lloyd, care lucrează la spitalul Whittington din Londra, spune că s-a întors din concediu săptămâna aceasta și a găsit spitalul complet schimbat.

„În ultimele zile, e pustiu dimineața, iar după-amiaza e efectiv plin și aproape toți pacienții sunt pozitivi pentru coronavirus”, spune el.

Virusul pare să afecteze mult mai grav oamenii în vârstă decât pe cei tineri, dar Lloyd spune că a avut pacienți de 30 de ani în stare extrem de gravă. Radiografiile arătau „ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”, spune el.

Londra se confruntă cu cun „tsunami continuu” de pacienți cu Covid-19, spune Chris Hopson, reprezentant al unei asociații a administratorilor de spitale. El a adăugat că spitalele di Londra și-au crescut de 5-7 ori capacitatea de îngrijire a cazurilor grave, în ultimele săptămâni, dar că și așa au probleme în a gestiona numărul tot mai mare de cazuri de coronavius.

Hopson a mai spus că pandemia de coronavirus este „de departe cea mai mare provocare cu care s-a confruntat sistemul britanic de sănătate în istoria sa și este izbitor cum toată lumea se pregătește pentru explozia de cazuri care va urma”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…