Echipa lui Navalnîi cheamă la mitinguri în întreaga Rusie, sâmbătă, de ziua lui Putin

Echipa lui Navalnîi cheamă la mitinguri în întreaga Rusie, sâmbătă, de ziua lui Putin

Echipa de campanie a liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi a chemat marți la organizarea de mitinguri în întreaga țară de ziua de naștere a președintelui Vladimir Putin, informează DPA.

Mitingul principal ar urma să aibă loc în orașul natal al președintelui rus, Sankt Petersburg. Vladimir Putin, care anul viitor își încheie al treilea mandat prezidențial, împlinește sâmbătă 65 de ani.

Navalnîi, care vrea să candideze împotriva lui Putin pentru președinție la alegerile de anul viitor, a fost condamnat luni la 20 de zile de închisoare pentru a-și fi chemat susținătorii să participe la mitinguri neautorizate.

"Aleksei a chemat pe toată lumea să continue să sprijine campania sa electorală și să participe la mitingurile de protest pe 7 octombrie, nu numai la Sankt Petersburg pe Câmpul lui Marte, dar și în întreaga țară", a declarat echipa de campanie într-un comunicat, citând comentarii ale lui Navalnîi în instanța de judecată.

Navalnîi a fost reținut săptămâna trecută înaintea unui miting care ar fi trebuit să aibă loc în al cincilea cel mai mare oraș al Rusiei, Nijni Novgorod. Problemele sale legale probabil îl vor împiedica să ajungă să candideze în alegerile de anul viitor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski