Egipt: Fiii lui Mubarak, eliberaţi pe cauţiune după ce au fost arestaţi pentru manipularea pieţei bursiere

Egipt: Fiii lui Mubarak, eliberaţi pe cauţiune după ce au fost arestaţi pentru manipularea pieţei bursiere

Cei doi fii ai fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, Alaa şi Gamal, au fost eliberaţi pe cauţiune joi, la cinci zile după ce un tribunal a ordonat arestarea lor pentru manipularea pieţei bursiere, transmite dpa.

Tribunalul penal din Cairo a acceptat recursul prezentat de Alaa şi Gamal Mubarak împotriva arestării lor şi a dispus punerea lor în libertate contra unei sume de 100.000 de lire egiptene (5.570 de dolari) în cazul fiecăruia, a relatat presa de stat.

Cei doi sunt acuzaţi de implicare în obţinerea de profituri ilegale de circa 500 milioane de lire prin manipularea de acţiuni pe piaţa bursieră.

Împreună cu ei mai sunt acuzate alte trei persoane, puse deja în libertate pe cauţiune.

Următoarea audiere în instanţă în acest caz a fost programată pe 20 noiembrie.

Hosni Mubarak a fost răsturnat de la putere în 2011 în urma unor ample proteste împotriva îndelungatului său regim dictatorial. Până atunci, Gamal Mubarak era considerat cel mai probabil succesor al tatălui său la preşedinţia Egiptului.

În 2015, Mubarak şi fiii săi au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare pentru deturnarea de fonduri publice alocate pentru renovarea palatelor prezidenţiale. Ei au fost puşi în libertate în acest caz întrucât ispăşiseră deja cei 3 ani în detenţie provizorie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...