Egipt: o reuniune pentru stabilirea păcii între secte s-a transformat într-o baie de sânge - cel puţin 18 oameni au murit

Egipt: o reuniune pentru stabilirea păcii între secte s-a transformat într-o baie de sânge - cel puţin 18 oameni au murit

Cel puţin 18 persoane au fost ucise sâmbătă în confruntări interconfesionale, în sudul Egiptului, au anunţat oficiali în domeniul securităţii, citaţi de agenţia AFP.

Aceste confruntări între membri ai tribului Bani Hilal şi săteni nubieni, în provincia Aswan, continuau sâmbătă la prânz, au precizat aceşti oficiali, avertizând că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Tabere rivale au participat joi la o reuniune de reconciliere, după ani de dispute, însă o altercaţie a degenerat într-un schimb de focuri de armă, în care au fost ucise trei persoane din tribul Bani Hilal, potrivit oficialilor.

Confruntările intercomunitare sunt frecvente în partea de sud a Egiptului, o regiune rurală săracă, însă aceste violenţe sunt cele mai sângeroase înregistrate după mult timp, relatează Mediafax.

Poliţia a început abia de curând să-şi reafirme prezenţa în toată ţara, după o relaxare a măsurilor de securitate, în urma unei revolte faţă de regimul lui Hosni Munarak, în ianuarie 2011.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”