El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății/A fost recrutat și de Securitate

El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății/A fost recrutat și de Securitate

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că un înalt funcționar public, plătit cu 20.000 de lei, se ocupa strict cu transmiterea documentelor către PSD și că acesta se află încă în minister.

Investigatoria.ro a intrat în posesia unui document semnat de Vlad Voiculescu, care arată că au existat mai multe adrese din februarie și până în aprilie, prin care Voiculescu cerea lui Florin Cîțu demiterea secretarului general adjunct al ministerului, Dănuț Cristian Popa.

Dănuț Cristian Popa este un personaj cu adevărat interesant, care are în spate o veritabilă carieră de turnător. Potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, personajul a fost recrutat de vechea Securitate în 1982 pentru supravegherea operativă a unui cetățean străin, coleg de facultate. Numele său conspirativ era „Pană”.

Dar și mai interesant este faptul că Dănuț Cristian Popa este fost președinte al Consiliul de Administrație al Unifarm, afacere pe care Voiculescu a menționat-o în discursul său de final de mandat ca pe unul dintre cele mai mari tunuri ale acestei pandemii în România.

Potrivit declarației de avere din anul 2020, Popa câștiga 138.142 de lei de la Ministerul Sănătății, în calitatea sa de secretar general adjunct al instituției, dar și 82.788 lei de la Unifarm.

Declarație de avere Cristian Popa Extras din declarația de avere a lui Dănuț Cristian Popa

În general, Popa a stat numai în posturi călduțe și bine plătite, iar prezența lui în Ministerul Sănătății a fost încă de la început ciudată. Acesta a ocupat în trecut funcția de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, șef de cabinet al președintelui CS Dinamo București și fost secretar general al Federației Române de Tir Sportiv. Apoi, de la sport la sănătate n-a fost decât un pas.

Valeriu Nicolae, cel care și-a făcut un titlu din studierea CV-urilor personajelor care ne conduc a dezvăluit despre Dănuț Cristian Popa că acesta și-a făcut cursurile de înalt funcționar public în perioada în care era secretar general al Federației de Tir Sportiv. Culmea, după revenirea PSD-ului la putere, acesta ar fi ocupat pentru câteva zile funcția de funcționar public la Evidența Populației Pitești, după care a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului.

În 2007-2008 este deja secretar general al federației de tir sportiv, așa că, preventiv, face și cursurile de înalt funcționar public, că nu se știe niciodată. Ocazia apare odată cu revenirea PSD-ului la putere, când omul devine pentru câteva zile funcționar public la Evidența Populației la Pitești, pentru a putea fi numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sporturilor, așa mârlănește, specific PSD-ului.
În numai doi ani, salariul lui se va dubla, apoi se va dubla din nou. Domnul Popa, turnătorul priceput la tir, medicină și stomatologie, va ajunge să câștige în 2017, numai de la stat, 230.630 de lei pe an sau 19.219 lei pe lună, cu peste 4.000 mai mult decât președintele României.„, a punctat Valeriu Nicolae într-o postare pe Facebook pe data de 17 februarie.

Despre informatorul PSD din Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că „ducea toate documentele care lui îi păreau interesante pentru partid – ordine de ministru, referate, orice fel de lucru care ar putea face Ministerul Sănătăţii sau pe mine personal atacabil în presă. Poate şi alte lucruri.

Și există o determinare a lui Voiculescu ca din luna februarie până în aprilie să obțină de la Florin Cîțu demiterea acestui secretar general adjunct. Documentul îl prezentăm aici:

Investigatoria exclusiv document MS Solicitările repetate ale lui Voiculescu pentru demiterea lui Popa

Documentul care arată insistența lui Voiculescu de a obține demiterea secretarului general adjunct al Ministerului Sănătății, Dănuț Cristian Popa, dar și celelalte date care se potrivesc (nivelul de salarizare, statutul de înalt funcționar public) confirmă faptul că informatorul PSD din Ministerul Sănătății e nimeni altul decât acest personaj, deloc lipsit de culoare, cu trecut de turnător consacrat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...