Elveţia reexportă Germaniei 25 de tancuri Leopard. Condiția esențială: să nu fie transferate Ucrainei

Elveţia reexportă Germaniei 25 de tancuri Leopard. Condiția esențială: să nu fie transferate Ucrainei

Guvernul elveţian a aprobat reexportul a 25 de tancuri Leopard 2 către Germania, în urma unei cereri formulate în martie de către guvernul federal de la Berlin. Acesta a dat asigurări că tancurile nu vor fi expediate Ucrainei, după cum a relatat presa locală din Elveţia.

Tancuri Leopard FOTO Profimedia

Consiliul Federal (guvernul elveţian) a aprobat în şedinţa sa de miercuri reexportul tancurilor fabricate în Germania şi scoase din uz de armata elveţiană. Germania caută să-şi completeze stocul de tancuri Leopard pentru a compensa livrările către Ucraina în cadrul ajutorului militar oferit armatei ucrainene în războiul cu Rusia, arată surse citate de Agerpres.

Întrucât neutralitatea tradiţională a Elveţiei nu-i permite acesteia să transfere arme către ţări aflate în război, guvernul de la Berna a respins iniţial cererile Berlinului de a-i înapoia cele 25 de tancuri fabricate de compania germană Rheinmetall.

Dar, în cele din urmă, tancurile vor fi reexportate Germaniei, după ce oficiali de la Berlin au promis că acestea nu vor ajunge în Ucraina şi vor rămâne în dotarea armatei germane, ori vor fi livrate altor state membre în NATO sau UE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...