Emma Răducanu, prăbușită în topul WTA. McEnroe și Wilander, sfaturi pentru britanica de origine română

Emma Răducanu, prăbușită în topul WTA. McEnroe și Wilander, sfaturi pentru britanica de origine română

Emma Răducanu, a uitmit lumea tenisului după ce a câștigat de o manieră impresionantă US Open. A urmat un an 2022 dezastruos britanica de origine română, care s-a văzut și în poziția din clasamentul mondial: locul 80 WTA.

Emma Răducanu a devenit o jucătoare de pluton. Foto EPA EFE

Prăbușirea ei a fost comentată de John McEnroe și Mats Wilander, care au încercat să-I dea sfaturi. Fostul mare jucător american a spus: „Trebuie să înțelegem că un trofeu de Mare Șlem nu se câștigă printr-un noroc. Ea este o jucătoare valoroasă și poate reveni la cel mai înalt nivel”, a spus americanul. La rândul său, Mats Wilander a vorbit despre situația complicată în care se află Emma Răducanu.

Cred că are un tenis care o poate duce la un nivel ridicat. Are un an și jumătate de când a câștigat US Open. Efectele după acea victorie s-au dus, atât cele pozitive, cât și cele negative, apărute pentru că nu a mai câștigat alt turneu. Emma are 20 de ani acum. Este o jucătoare completă, iar pentru mine are șansa de a obține rezultate bune.

Jucătoarea de origine română a fost premiată de Regele Charles. Foto Getty images

Jucătoarea de origine română a fost premiată de Regele Charles. Foto Getty images

Emma nu a găsit modul de a juca tenis. Fiecare trebuie să-și găsească un stil, o identitate. Nu știu dacă Emma trebuie să joace agresiv sau să se joace altfel. La US Open a jucat foarte bine. Dar nu știu dacă a câștigat pentru că era agresivă sau pentru că nu face greșeli. Ea juca agresiv și nici nu greșea. Dar e imposibil să joci așa.

Cred că așteptăm să-și găsească stilul de joc. Ar trebui să lovească puternic cu forehand-ul sau cu backhand-ul? Ar trebui să încerce să servească puternic sau cu efect? Ar trebui să vină la fileu? Nu cred că a găsit un stil de joc. Asta va fi cheia. Nu e ușor să lucrezi din greu când îți cauți identitatea.

Trebuie să-și găsească un anrenor

Și cred că trebuie să găsească un antrenor. Să spună «Gata, am un antrenor bun acum». Și trebuie să-i dea măcar 2 ani. Să găsească modul în care vrea să joace și să găsească un antrenor care s-o facă să joace așa cum vrea. Nu e ușor. Și nu cred că știe 100% ce trebuie să facă”, a spus Mats Wilander, conform gsp.

Emma Răducanu va revenii în circuit la finalul acestei luni, la Austin. Anul acesta ea a fost eliminată în turul II de la Australian Open de Coco Gauff.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă