Emmanuel Macron a discutat cu Donald Trump despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Emmanuel Macron a discutat cu Donald Trump despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi omologul său american, Donald Trump, au discutat duminică seară despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis în interiorul consulatului ţării sale la Istanbul, a informat Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a executivului de la Washington, Sarah Sanders, a făcut cunoscut într-un comunicat că Emmanuel Macron şi Donald Trump au vorbit la telefon despre vizita în Franţa a preşedintelui american pentru a comemora împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

Ei au abordat "circumstanţele care înconjoară moartea tragică a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi", a precizat Sarah Sanders.

După ce s-a arătat conciliant cu Arabia Saudită în acest caz, Donald Trump şi-a schimbat tonul sâmbătă, afirmând că "este evident că au existat înşelătorii şi au existat minciuni".

Franţa a subliniat duminică, împreună cu Germania şi Marea Britanie, "nevoia urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat".

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a adăugat că Donald Trump şi Emmanuel Macron "au discutat şi despre o serie de probleme economice şi de securitate internaţională, printre care situaţia din Siria", precum şi retragerea Statelor Unite dintr-un tratat semnat cu Rusia asupra armelor nucleare cu rază medie de acţiune (INF). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…