Emmanuel Macron a discutat cu Donald Trump despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Emmanuel Macron a discutat cu Donald Trump despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi omologul său american, Donald Trump, au discutat duminică seară despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis în interiorul consulatului ţării sale la Istanbul, a informat Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a executivului de la Washington, Sarah Sanders, a făcut cunoscut într-un comunicat că Emmanuel Macron şi Donald Trump au vorbit la telefon despre vizita în Franţa a preşedintelui american pentru a comemora împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

Ei au abordat "circumstanţele care înconjoară moartea tragică a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi", a precizat Sarah Sanders.

După ce s-a arătat conciliant cu Arabia Saudită în acest caz, Donald Trump şi-a schimbat tonul sâmbătă, afirmând că "este evident că au existat înşelătorii şi au existat minciuni".

Franţa a subliniat duminică, împreună cu Germania şi Marea Britanie, "nevoia urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat".

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a adăugat că Donald Trump şi Emmanuel Macron "au discutat şi despre o serie de probleme economice şi de securitate internaţională, printre care situaţia din Siria", precum şi retragerea Statelor Unite dintr-un tratat semnat cu Rusia asupra armelor nucleare cu rază medie de acţiune (INF). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…