Epidemiologul Florin Paul - consilier în domeniul medical al ministrului Apărării

Epidemiologul Florin Paul - consilier în domeniul medical al ministrului Apărării

Epidemiologul Florin Paul este, de miercuri, consilierul în domeniul medical al ministrului Apărării, Nicolae Ciucă.

Informaţia apare pe pagina de Facebook a ministrului Apărării.

"Experienţa şi expertiza domniei sale în domeniul epidemiologic reprezintă un suport care va contribui semnificativ la furnizarea de recomandări care să contribuie la prevenirea şi limitarea efectelor COVID-19", spune Nicolae Ciucă despre noul său consilier.

General de brigadă în retragere, doctorul Florin Paul are o carieră de peste 30 de ani în domeniul militar şi o experienţă de aproape 25 de ani, dobândită prin participarea la misiuni de menţinere a păcii şi umanitare ale ONU în Africa, Europa şi SUA, arată ministrul Apărării.

În anul 1994, Florin Paul a participat la misiunea ONU în Somalia, îndeplinind funcţia de şef al Departamentului de boli infecţioase şi tropicale în cadrul spitalului militar de campanie. În anul 1995 a participat, în calitate de director medical, la misiunea UNAVEM III în Angola. În anul 2005 a comandat echipa medicală românească din Abu Graib care acţiona în cadrul spitalului de campanie de lângă Bagdad, în misiunea Iraqi Freedom.

Între anii 2007 - 2010 a fost şeful Secţiei de sprijin medical în cadrul Diviziei de suport logistic, la sediul Naţiunilor Unite. În perioada 2010 - 2012 a fost director medical la Biroul de sprijin al ONU pentru Misiunea Uniunii Africane în Somalia (UNSOA), 2012 - 2015 - director medical la Forţa Interimară a ONU în Liban (UNIFIL), 2016 - 2018 a fost consilier medical la Forţa din Niger a Uniunii Europene.

A participat şi la grupurile de lucru ale Comitetului şefilor serviciilor medicale ale armatelor membre NATO pe probleme de epidemiologie, medical intelligence şi CBRN - componenta biologică.

Acesta a publicat zeci de lucrări de specialitate, în ţară şi străinătate, în domeniul bolilor infecţioase, epidemiologiei, protecţiei medicale în medii în care sunt utilizate arme biologice, managementul crizelor şi asistenţei medicale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…