Erdogan anunță prelungirea acordului care permite exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră

Erdogan anunță prelungirea acordului care permite exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră

Acordul asupra exportului de cereale ucrainene pe Marea Neagră a fost prelungit cu două luni, a anunţat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

Navă încărcată cu cereale ucrainene FOTO Arhivă

„S-a decis prelungirea cu încă două luni a acordului cerealier în Marea Neagră”, a declarat şeful statului turc.

Kremlinul a afirmat marţi că rămân încă „multe întrebări fără răspuns” de rezolvat înainte de prelungirea acordului, care urma să expire joi seara, precizează AFP, potrivit Agerpres .

Semnat în iulie anul trecut între Naţiunile Unite, Ucraina, Rusia şi Turcia, acordul a permis exportarea a peste 30 de milioane de tone de cereale ucrainene.

Teoretic, prelungirile sunt menite să fie valabile 120 de zile, însă Rusia a spus că acceptă o prelungire de numai 60 de zile, notează AFP.

Moscova afirmă că dacă exporturile de cereale ucrainene au putut fi reluate, exporturile de îngrăşăminte şi de produse alimentare ruseşti rămân blocate de obstacole legate de sancţiunile impuse Rusiei de ţările occidentale după declanşarea războiului împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale