Erdogan va vizita Germania, în timp ce relaţiile cu Turcia se dezgheaţă (Yildirim)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să viziteze Germania odată ce un nou guvern german va fi instalat, a anunţat prim-ministrul Binali Yildirim într-un interviu realizat de agenţia dpa pe marginea Conferinţei de Securitate de la München.

"Odată ce noul guvern german va fi format, va exista bineînţeles o vizită la cel mai înalt nivel", a spus Yildirim. "Preşedintele Erdogan va veni (în Germania) şi dna Merkel, cancelarul german, va veni în Turcia", a adăugat el.

El a mai spus că întâlniri mai frecvente vor avea loc în viitor la nivel de miniştri de externe.

Vineri, autorităţile turce l-au eliberat pe jurnalistul germano-turc Deniz Yucel după un an de detenţie pentru investigaţie. El a fost lăsat să plece din ţară, deşi se confruntă cu acuzaţii de sprijinire a terorismului.

Această punere în libertate a dat la o parte un punct major de conflict între cele două ţări.

În acest interviu efectuat sâmbătă, Yildirim a mai spus că el crede că Erdogan şi alţi politicieni turci vor putea organiza mitinguri în Germania vizând numeroasa minoritate turcă de acolo.

"Întotdeauna am dori acest lucru. Aceste întâlniri cu oameni din Turcia sunt evenimente care nu ar trebui să tulbure Germania", a declarat el.

Anul trecut a existat o controversă cu privire la mitinguri politice în Germania înaintea unui referendum turc asupra modificării constituţiei acordând mai multe puteri preşedintelui.

Autorităţile germane au interzis anumite evenimente din motive de securitate. Guvernul turc a răspuns acuzând Germania că foloseşte "metode naziste".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

3 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

4 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

5 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!