Eric Cantona, mesaj exploziv: „Eliberați Palestina din ghearele Israelului!“

Eric Cantona, mesaj exploziv: „Eliberați Palestina din ghearele Israelului!“

Trăim niște vremuri îngrozitoare în care, din păcate, extremismul e în floare! Fie că vorbim despre atrocitățile comise în numele Islamului, fie că vorbim despre reacțiile celor care solicită ca porțile Europei să le fie închise oamenilor care sosesc din Orient, pe motiv că toți ar fi niște teroriști.

Eric Cantona (57 de ani)

Din păcate, ne scapă din vedere că ura e o boală. Iar extremismul, de orice fel, nu face altceva decât să pună gaz de foc. În lumina evenimentelor din ultimele zile, s-au îmulțit oamenii care cer ca Israelul să intervină în forță în Fâșia Gaza și „să măture pe jos“ cu tot ce întâlnește în cale, într-o tentativă de a eradica Hamas, o grupare teroristă care activează în această zonă. Promotorii acestei „soluții“ ignoră însă că în Gaza trăiesc și oameni nevinovați. Care n-au nicio treabă cu Hamas și ideologia criminală a acestei organizații. Tocmai de aceea, francezul Eric Cantona a ținut să tragă un semnal de alarmă pe platforma X (n.r. – Twitter).

Fostul internațional, cu o carieră formidabilă la echipe precum Manchester United și Marseille, a avut o postare acidă, care s-a viralizat în doar câteva minute. Și dacă am conveni că Eric Cantona n-are dreptate în tot ce susține, e clar că mesajul său conține și niște adevăruri la care unii închid ochii.

Dacă spui <<Eliberați Palestina>>, asta nu e un mesaj antisemit și nu înseamnă că vrei dispariția tuturor evreilor. <<Eliberați Palestina>> înseamnă că această țară trebuie să fie scoasă din ghearele Israelului care ocupă aceste teritorii, în mod abuziv, și încalcă drepturile oamenilor de acolo de 75 de ani. <<Eliberați Palestina>> înseamnă să pui capăt închiderii celor 2,3 milioane de palestinieni care sunt captivi în cea mai mare închisoare din aer liber din lume. Jumătate dintre ei sunt copii. <<Eliberați Palestina>> înseamnă să le dați palestinienilor controlul asupra infrastructurii din țara lor“, a scris Cantona.

Mazraoui de la Bayern, mesaj similar

Nu doar francezul Eric Cantona a avut un astfel de mesaj în spațiul public. Fundașul marocan, Noussair Mazraoui (Bayern Munchen), dar și atacantul francez, Karim Benzema (Al-Ittihad Jeddah), au adoptat poziții similare, în ultimele zile.

Doamne, ajută-i pe fraţii noştri oprimaţi din Palestina să obţină victoria. Dumnezeu să arate milă pentru cei morţi, Dumnezeu să le vindece rănile“, a scris Mazraoui pe rețelele de socializare. Imediat, mesajul său postat din cantonamentul naționalei Marocului a stârnit o reacție din partea clubului bavarez la care e legitimat.

Toată lumea, inclusiv fiecare angajat şi fiecare jucător, ştie ce valori reprezintă Bayern. Le-am exprimat deja public şi fără echivoc imediat după atacul terorist asupra Israelului. Ne pasă de prietenii noştri din Israel şi să le stăm alături. În acelaşi timp, sperăm la o convieţuire paşnică a tuturor oamenilor din Orientul Mijlociu“, a explicat clubul Bayern Munchen printr-un comunicat. De asemenea, nemții au precizat că Mazraoui va fi băgat într-o ședință, după revenirea de la echipa națională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”