„Eroii” care ne conduc/Nelu Tătaru a cerut și primit banii pe zilele de concediu de odihnă neefectuate în 2020!

„Eroii” care ne conduc/Nelu Tătaru a cerut și primit banii pe zilele de concediu de odihnă neefectuate în 2020!

Ministrul Nelu Tătaru a făcut o solicitare prin care cerea secretarului general Nicoleta Rusu să-i plătească drepturile bănești pentru zilele de concediu aferente anului 2020. Rusu a executat ordinul „urgent”, dezvăluie  Newsweek România .

Dar ministrul Nelu Tătaru, actualul deputat liberal și președinte al Comisiei de Sănătate de la Camera Deputaților, urma să primească oricum banii pentru zilele de concediu fără cerere, atunci când se întocmea fișa de lichidare la încetarea mandatului de ministru.

„Subsemnatul Nelu Tătaru, în calitate de ministru, solicit ca zilele de concediu de odihnă (respectiv 25 de zile), pe anul 2020 să îmi fie compensate în bani odată cu încetarea mandatului de ministru”, menționează ministrul Tătaru în depeșa trimisă Nicoletei Rusu, secretar general al MS.

Nicoleta Rusu, promovată de pesedista Sorina Pintea

Newsweek România a dezvăluit că ministrul Nelu Tătaru a promovat-o pe Nicoleta Rusu în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății iar pe funcția de secretar general adjunct a adus-o pe Georgiana Claudia Manole, fiica lui Ion Manole, fostul președinte pesedist al Consiliului Județean Vaslui din perioada 1996-2004.

Cariera Nicoletei Rusu este strâns legată de cea a Sorinei Pintea, fost ministrul al Sănătății. Din anul 2007 până în 2016, Nicoleta Rusu a fost consilier pentru afaceri europene, dar se ocupa de pregătirea mapelor pentru demnitarii de la Sănătate care urmau să participe la ședințele de Guvern. În anul 2016 a fost numită temporar la șefia serviciului „avizare interministerială și pregătire ședinte de Guvern” din Ministerul Sănătății. Trei ani mai târziu, ministrul Sorina Pintea, de la PSD, a decis ca Nicoleta Rusu să dea concurs pentru ocuparea funcției de șef birou.

„Conform procedurilor legale în vigoare, doamna Rusu Nicoleta s-a înscris la concursul de ocupare a funcției publice de conducere vacante de șef birou din cadrul Ministerului Sănătății, concurs organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, la propunerea Ministerului Sănătății. (…) Ministerul Sănătății nu deține informațiile solicitate de dumneavoastră referitoare la numărul de persoane care s-au înscris la concursul mai sus menționat”, se menționează într-un răspuns transmis de Biroul de Presă al MS la solicitarea Newsweek România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...