„Escrocul cu o mie de voci” s-a dat drept fostul ministru Rodica Stănoiu. A încercat să facă rost de sume mari de bani

„Escrocul cu o mie de voci” s-a dat drept fostul ministru Rodica Stănoiu. A încercat să facă rost de sume mari de bani

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, cunoscut drept „escrocul cu o mie de voci”, după ce acesta s-a dat drept Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiției.

„Escrocul cu o mie de voci”, în vizorul procurorilor FOTO: Shutterstock

Procurorii arată că inculpatul s-a folosit de numele și funcția pe care a deținut-o Rodica Stănoiu pentru a induce în eroare un număr de cinci persoane. Mai exact, acesta a cerut sume de bani pentru a ajuta o așa zisă persoană pe care o are în grijă.

„În fapt, s-a reținut că în perioada 04.06-2023 - 20.06.2023, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a indus în eroare un număr de cinci persoane fizice cunoscute ca având o situație materială bune prin folosirea numelui Rodica Stănoiu și a calității de fost ministru al justiției și senator în Parlamentul României, prezentându-le acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă că se îngrijește de o persoană cu o situație financiară precară și dizabilități psihice, care are nevoie de bani pentru a putea locui în continuare într-un cămin studențesc situat în municipiul București, cu consecința producerii unei pagube în valoare de 6.500 de lei în dauna a două persoane vătămate, în cazul celorlalte persoane vătămate nefiind produsă o pagubă din motive independente de voința autorului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cazuri similare

„Escrocul cu mie de voci”, după cum este cunoscut de anchetatori, a dat lovitura de mai multe ori în ultimii ani, potrivit Kanal D. Infractorul s-a folosit de abilitatea de a imita vocile unor celebrități pentru a face rost de bani de la diferite persoane influente.

În anul 2019 acesta s-a at drept Mona Muscă, fost membru al PNL, și a încercat să îl convingă pe administratorul unei societăți comerciale să doneze suma de 3.500 de lei unui student care ar fi avut probleme financiare.

De asemenea, în anul 2003, bărbatul a imitat vocile fostelor prime doamne ale României, mai exact Nadia Constantinescu și Nina Iliescu, cerând în numele acestora sponsorizări de la diferite societăți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?