„Este un loc dezastruos. Pierdere de timp și bani“ / Prețurile din Poiana Brașov, uriașe inclusiv pentru turiștii străini

„Este un loc dezastruos. Pierdere de timp și bani“ / Prețurile din Poiana Brașov, uriașe inclusiv pentru turiștii străini

Pârtiile din Poiana Brașov sunt deschise și de Paște, astfel că românii care doresc să își petreacă sărbătorile pe pârtie au cale liberă. De altfel, Poiana Brașov are prețuri piperate, fiind una dintre cele mai scumpe stațiuni montane din țara noastră, scrie ziare.com .

Turiștii străini ajung pe pârtiile din România, în special în sezon, însă uneori rămân cu un gust amar. Poiana Brașov are peste 400 de recenzii pe TripAdvisor. În timp ce unii turiști s-au arătat de-a dreptul încântați de experiență și de condiții, alții au fost dezamăgiți, prețurile uriașe fiind aprig comentate.

”Sunt dezamăgit de Poiana Brașov.

Lipsa zăpezii nu este vina lor. Dar următoarele sunt:

1. Preț excesiv. La egalitate cu alte stațiuni europene, dar mult sub calitate.

2. Nicio încercare de curățare a trotuarelor pietonale importante.

3. Serviciu oribil pentru clienți în aproape fiecare unitate. Personalului este foarte nepoliticos. Cu toate acestea, cred că ține de cultură.

Pe scurt, aș evita și aș cheltui banii în altă parte. Există multe locuri în Europa care oferă schi/experiență mult mai bună la un preț similar”, ține să puncteze unul dintre turiști.

O altă recenzie menționează prețurile piperate în ciuda serviciilor de o calitate îndoielnică. ”Este un loc dezastruos, nu are niciun fel de e arhitectură și concept, niciun plan de urbanizare, toată lumea a construit cele mai abominabile clădiri și acum încearcă să jupoaie turiștii. Toate sunt prea scumpe și lipsite de calitate! O rușine!”

Unii turiști care și-ar dori să schieze sunt demorașizați de cozile uriașe la transportul pe cablu, dar și de programul acestuia. ”Am venit pentru o zi să schiem în Poiana Brașov pentru că era în drumul nostru spre Croația. Prima impresie a fost dezamăgitoare, totul se deschide la 9!! Teleschiul, casa de bilete, închirierea schiurilor. Pârtiile de schi erau în condiții foarte proaste, am schiat pe iarbă, era înghețat, groaznic. Nu pierdeți timp și bani. După 1 ora am plecat”.

”În prima zi, telescaunele au fost închise din cauza unei probleme, fără nicio explicație. Am ajuns să așteptăm o oră și jumătate la coadă pentru gondola unică care a luat 15 persoane o dată. Una peste alta, mai bine mergeți la schi în Austria”

Orașul Brașov și împrejurimile apare ca sugestie din partea celor "pățiți" cu Poiana Brașov. ”Mai puțin de 10 pârtii. Plictisitor după două zile. Fără farmec în oraș, fără viață seara. Totuși, peisajul este foarte frumos. Nu petreceți mai mult de 3 nopți și evitați Anul Nou (îngrozitor de scump). Mergeți în schimb la Brașov”.

”Am fost să închiriez schiuri de sub Teleferic și personalul mi-a furat 70 de euro pe care îi uitasem în pașaport, când l-am dat ca să îmi completeze datele. Când am realizat, banii erau deja dispăruți. O experiență atât de proastă”.

Totodată, Poiana Brașov este criticată și din cauza numărului mare de mașini și a aglomerației care se formează și care te lasă să vezi mai puțin din natură. ”Se presupune că cea mai mare stațiune de schi din România, Poiana Brașov este de fapt o stațiune de schi de dimensiuni medii. Are câteva pârtii și teleschiuri bune, dar prețurile pentru cazare și masă sunt prea mari pentru ceea ce oferă”, scrie un turist.

”Un loc frumos de vizitat, dar rețineți că este aglomerat și parcarea poate fi o problemă. Este unul dintre cele mai scumpe locuri din zonă, majoritatea turiștilor pare că au venit aici pentru a-și arăta mașinile și ținutele. Nu recomand acest loc iubitorilor de natură”, a comentat un altul.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...