EURO 2016: Anghel Iordănescu - Meciul cu Albania e șansa unei generații

EURO 2016: Anghel Iordănescu - Meciul cu Albania e șansa unei generații

Selecționerul echipei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferință susținută la Stade de Lyon, că meciul cu Albania, de duminică, de la EURO 2016, reprezintă șansa unei generații a fotbalului românesc.

''E șansa unei generații să reușească o performanță și fotbalul românesc are nevoie de ea. De opt ani nu am mai participat la un turneu final și șansa lor e să obțină o performanță care să bucure iubitorii fotbalului din România. Trebuie să dăm dovadă de risipă de energie, de determinare, de abnegație'', a declarat Iordănescu, aflat cu gândul la victorie și la calificarea în optimile de finală.

Selecționerul s-a arătat îngrijorat de programul aglomerat al tricolorilor în preziua meciului cu Albania: ''Am avut o zi plină, cu program extrem de solicitant, cu deplasare la gara din Paris, de unde am luat trenul și am venit la Lyon. Am avut surpriza de a afla că programul a fost schimbat, și antrenamentul și conferința, dar și locațiile acestora. Ne pune în dificultate și prin prisma faptului că terminăm antrenamentul, apoi avem de făcut duș și refacere, iar masa o vom lua destul de târziu'', a explicat antrenorul.

Un alt motiv de îngrijorare al lui Iordănescu este situația medicală a trei jucători, Răzvan Raț, Steliano Filip și Mihai Pintilii: ''Cei trei jucători au o situație mai delicată, a fost greu de dat un verdict după meciul cu Elveția, au avut un program special, separat de restul lotului, sub coordonarea medicului echipei naționale. Nici la antrenament nu vor avea un program comun. Vom mai aștepta o noapte, iar mâine vom lua o decizie''.

Iordănescu nu s-a arătat interesat de faptul că meciul cu Albania va fi pentru el cu numărul 100 pe banca tehnică a naționalei României: ''Nu mă interesează numărul selecțiilor. Mult mai important este jocul echipei și scopul pe care îl are naționala''.

''Nu luăm în calcul o posibilă calificare de pe locul al treilea cu două puncte. Avem alte planuri și un obiectiv clar'', a subliniat selecționerul, care a precizat: ''Ținem foarte mult să facem o partidă bună, avem nevoie de 90 de minute de joc bun, de posesie, de concentrare, să ne autodepășim''.

''Avem un meci cu o echipă bună, care s-a luptat de la egal la egal cu Franța timp de 89 de minute, ca și noi. Băieții lui De Biasi vor face totul pentru o victorie de palmares'', a mai spus Iordănescu, adăugând: ''Am apreciat echipa Franței și apreciem și echipa Albaniei''.

Iordănescu regretă că România nu are decât un punct după primele sale două meciuri: ''Cred că am avut șansa în primul meci, în care am jucat de la egal la egal cu Franța, am avut momente bune, situații de a marca. Dacă marcam puteam obține chiar mai mult, însă am pierdut cu un gol de excepție al lui Payet, un gol de generic. Am avut foarte multe momente bune cu Elveția, am marcat un gol din penalty, am avut șansa de a închide meciul, la bara lui Săpunaru și la ocazia lui Chipciu, dar după golul egalării am avut foarte multe momente în care am suferit''.

''Mă gândesc la primul 'unsprezece' și la situația celor trei jucători (incerți)'', a reafirmat Iordănescu, tehnicianul concluzionând: ''Ne dorim să jucăm 90-95 de minute, cât e nevoie, să facem față jocului și să ne îndeplinim obiectivul''.

Albania a fost învinsă în primele două partide de la EURO 2016 (0-1 cu Elveția, 0-2 cu Franța), în timp ce România a cedat în fața Franței (1-2) și a remizat cu Elveția (1-1).

Meciul dintre naționalele României și Albaniei va avea loc duminică, de la ora 22,00 (ora României), pe Stade de Lyon, în Grupa A.

Antrenamentele oficiale de sâmbătă ale celor două echipe au fost mutate pe un teren de lângă Stade de Gerland, pentru a proteja suprafața de joc, afectată de grindina de zilele trecute și de ploi. După cum anunțase Iordănescu, Raț, Filip și Pintilii s-au pregătit separat de restul lotului, antrenamentul oficial fiind urmărit de conducerea FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”