Eurobarometru: 60% dintre români au o imagine pozitivă despre UE, faţă de 44% media europeană

Eurobarometru: 60% dintre români au o imagine pozitivă despre UE, faţă de 44% media europeană

România se află pe locul doi, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce priveşte imaginea pozitivă faţă de UE, conform unui nou sondaj Eurobarometru dat luni publicităţii.

"România se află pe locul doi, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce priveşte imaginea pozitivă faţă de UE. Potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat astăzi, 5 august, numărul românilor care au o imagine pozitivă despre UE este în creştere şi peste media europeană (60%, faţă de o medie UE de 44%). Noul sondaj Eurobarometru arată o creştere puternică a percepţiei pozitive a cetăţenilor faţă de Uniunea Europeană în toate domeniile - de la economie la starea democraţiei. Acestea sunt cele mai bune rezultate de la sondajul Eurobarometru din iunie 2014, realizat înainte de intrarea în funcţie a Comisiei Juncker", reiese dintr-un comunicat transmis de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Astfel, 60% dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, comparativ cu o medie UE de 45%. Totodată, 52% dintre români au încredere în Uniunea Europeană, comparativ cu o medie UE de 44%. 50% dintre români sunt optimişti cu privire la situaţia pieţei muncii, comparativ cu o medie UE de 44%, relevă aceeaşi sursă.

Acest ultim sondaj Eurobarometru a fost realizat după alegerile europene, între 7 iunie şi 1 iulie 2019, în toate cele 28 de state membre ale UE şi în cele cinci ţări candidate. Printre principalele constatări se numără un sprijin record pentru moneda euro şi transformarea schimbărilor climatice în a doua preocupare majoră la nivelul UE, după imigraţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?