Eurodeputatul Cristian Bușoi: Grupul PPE a făcut din lupta împotriva cancerului o prioritate absolută

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Grupul PPE a făcut din lupta împotriva cancerului o prioritate absolută

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului și negociatorul Parlamentului European pentru programul EU4Health, a declarat în dezbaterea organizată de Calea Europeană, „Soluționarea crizei de sănătate din UE”, că „lupta împotriva cancerului reprezintă o prioritate absolută la nivel european, nu doar în domeniul sănătății publice, dar și în general”.

Potrivit deputatului european, „Grupul PPE a făcut din lupta împotriva cancerului o prioritate absolută.”

De asemenea, Cristian Bușoi subliniază că lupta europeană pentru combaterea cancerului nu s-a oprit în timpul pandemiei: „Avem Planul European de combatere a Cancerului, lansat de Comisia Europeană, în baza căruia statele membre vor trebui să își construiască propriul plan de luptă împotriva cancerului. În noul program de sănătate al UE, cancerul reprezintă o prioritate absolută. Grav este că avem din ce în ce mai multe cazuri de cancer. Există și această Comisie specială BECA, un Intergrup la nivelul PE și multe inițiative care reprezintă o platformă pentru a găsi cele mai bine soluții și a pune presiune pe statele membre să facă o diferență în următorii ani”, a mai adăgat acesta.


Comisia Europeană are mai multe programe în derulare pentru a realiza o Uniune a Sănătății. EU4Health și Planul European de combatere a cancerului sunt două noi programe emblematice în sectorul sănătății.

EU4Health sau Programul „UE pentru sănătate” este răspunsul UE la criza COVID-19, care a avut un impact major asupra personalului medical și sanitar, asupra pacienților și asupra sistemelor de sănătate din Europa. Cu fonduri de 5,1 miliarde de euro, „UE pentru sănătate” este cel mai valoros program în domeniul sanitar. El va oferi finanțare țărilor UE, organizațiilor și ONG-urilor din domeniul sănătății. Solicitările de finanțare se vor putea depune în 2021.

De asemenea, după 12 luni de consultare publică, Executivul European a lansat pe 3 februarie, Planul european de luptă împotriva cancerului , un pilon cheie pentru o Uniune Europeană a Sănătății, plan care are alocată o sumă de 4 miliarde de euro.

Planul de combatere a cancerului stabilește o nouă abordare a UE în materie de prevenire, de tratament și de îngrijire în domeniul cancerului. Acest plan va aborda întregul parcurs al bolii, de la prevenire la calitatea vieții pacienților bolnavi de cancer și a persoanelor care au supraviețuit acestei boli, concentrându-se asupra acțiunilor în cazul cărora UE poate genera cea mai mare valoare adăugată.

Reamintim că președintele celei mai mari familii politice din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat că Grupul PPE a fost cel care a militat pentru o comisie specială în Parlamentul European, care să ghideze și să promoveze un plan european împotriva cancerului.

De asemenea, Grupul Popularilor Europeni, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, a inițiat o campanie de informare și conștientizare privind cancerul, boala care provoacă unul dintre patru decese în Europa.

EUCanBeatCancer este campania prin care grupul PPE cere o mai bună cooperare între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea privind depistarea cancerului, dar și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru cetățeni.

Citiți și:

Dezbatere: Eurodeputații Cristian Bușoi si Nicu Ștefănuță: Este inadmisibil să avem prețuri diferențiate la tratamente. România are nevoie de o politică a medicamentului inteligentă

 

 

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”