Eurodeputatul Cristian Bușoi, la Zilele Europene ale Cercetării și Inovării: Viitorul Europei de cercetare, de inovare și de investițiile masive în aceste domenii

Eurodeputatul Cristian Bușoi, la Zilele Europene ale Cercetării și Inovării: Viitorul Europei de cercetare, de inovare și de investițiile masive în aceste domenii

Viitorul Europei, fie că vorbim despre economie, sănătate sau societate, depinde de cercetare, de inovare și de investițiile masive, a declarat joi eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European.

Bușoi a transmis acest mesaj în cadrul Zilelor Europene ale Cercetării și Inovării, cel mai mare eveniment anual înregistrat în UE, la care au luat parte comisari și deputați europeni, membri ai guvernelor naționale, cercetători, academicieni, reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri. În total, 29 de mii de participanți au fost reuniți cu ajutorul tehnologiei la Zilele Europene ale Cercetării și Inovării.

“Felicitări comisarului european pentru Inovare și Cercetare, Mariya Gabriel , pentru acest eveniment, care ne-a demonstrat încă o data că viitorul Europei, fie că vorbim despre economie, sănătate sau societate depinde de cercetare, de inovare și de investițiile masive care trebuie să se facă în aceste domenii”, a scris Bușoi într-o postare pe Facebook cu privire la intervenția sa.

“În noul Program de Cercetare al Uniunii Europene avem în premieră cinci misiuni de succesul cărora depinde felul în care va arăta viitorul societăților noastre: misiunea de combatere a cancerului prin care ne propunem să salvăm cel puțin 3 milioane de vieți până în 2030, misiunea de adaptare la schimbările climatice, misiunea pentru sol și alimente sănătoase, misiunea orașelor inteligente, misiunea apelor, mărilor și oceanelor pentru recuperarea ecosistemelor lor”, a completat el.

Eurodeputatul român a subliniat că un pilon important al programului de cercetare Orizont 2020 este programul EIC Pathfinder, ce caută idei de cercetare ambițioase pentru tehnologii care să poată schimba viitorul prin îmbunătățirea vieții oamenilor și a mediului lor, care încurajează tinerii cercetători și IMM-urile care folosesc înaltă tehnologie

“Cu toții, de la oamenii simpli, la academicieni suntem acum în așteptare pentru un viitor european mai bun, mai sigur, mai sănătos și mai prosper. Cu toții ne dorim o Uniune competitivă și mai puțin dependentă din punct de vedere tehnologic de sprijinul extern. Sunt sigur că vom reuși să dezvoltăm această Europă, mai ales că primii pași importanți au fost deja făcuți datorită Programului de Cercetare Orizont 2020. (…) La o plenară pentru noul Pathfinder sunt onorat să particip ca președinte al Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European săptămâna viitoare”, a adăugat Cristian Bușoi.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...