Eurodeputatul Cristian Bușoi: Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate au scris istorie în Republica Moldova

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate au scris istorie în Republica Moldova

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) salută rezultatul algerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, care potrivit rezultatelor Exit Poll, partidul Maiei Sandu este câștigător.

„Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate au scris istorie în Republica Moldova obținând, ieri, o victorie zdrobitoare. Este o victorie a oamenilor de bună credință, a oamenilor corecți, a tuturor moldovenilor, care își doresc un stat european. Îi felicit pe cetățenii moldoveni și apreciez maturitatea și hotărârea lor, curajul de a face schimbarea în bine. Este o victorie mare. Acum, pentru prima dată în istoria democratică, avem un partid pro-european care câștigă alegerile la un scor ce îi permite să aibă majoritatea în Parlament”, a scris acesta într-un mesaj pe pagina de Facebook.

De asemenea, acesta susține că România și UE vor rămâne pe mai departe angajate în susținerea parcursului european al Republicii Moldova: „Vom oferi tot ajutorul necesar pentru ca noul guvern, alături de președintele statului, să facă reformele atât de necesare, pentru ca Republica Moldova să poată fie, cu adevărat, un stat modern, cu instituții puternice, în care să primeze domnia legii, iar cetățenii săi să aibă un nivel de trai din ce în ce mai ridicat.”

Citiți și: Exit Poll Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova. Partidul Maiei Sandu, PAS, câștigă detașat, cu 55,1%

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”