Eurodeputatul Cristian Bușoi: Nicio țară a Uniunii nu mai trebuie să rămână vulnerabilă în fața unei viitoare potențiale crize sanitare

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Nicio țară a Uniunii nu mai trebuie să rămână vulnerabilă în fața unei viitoare potențiale crize sanitare

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European și negociatorul Legislativului pentru viitorul program de sănătate al Uniunii, EU4Health, susține că nicio țară a Uniunii nu mai trebuie să rămână vulnerabilă în fața unei viitoare potențiale crize sanitare.

În cadrul unei înttlniri de lucru cu comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, Cristian Bușoi a discutat despre nevoia urgentă de a face rezerve de medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale pentru întreaga Uniune Europeană.

„Pandemia COVID-19 ne-a arătat ce slăbiciuni avem și ce greșeli nu trebuie să repetăm. Este momentul să acționăm ca o veritabilă echipă: toți pentru unul și unul pentru toți. Putem face achiziții comune în funcție de nevoile tuturor și să negociem prețuri bune pentru toate statele”, a mai adăugat acesta.

Potrivit deputatul european, Uniunea Europeană poate acționa acum pentru viitor prin instrumentele de care dispune: „Programul de Sănătate al Uniunii, EU4Health pentru care sunt responsabil, Programul RescEU și Next Generation EU reprezintă instrumentele cheie, care să ne asigure fondurile necesare pentru aceste stocuri. Trebuie să acționăm acum pentru viitor.”

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

4 Foarte interesante amănunte!

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă