europarlamentare2019/ Iuliu Winkler (UDMR): Îndemnăm cetăţenii să participe la referendum şi să răspundă cu 'da' la ambele întrebări

europarlamentare2019/ Iuliu Winkler (UDMR): Îndemnăm cetăţenii să participe la referendum şi să răspundă cu 'da' la ambele întrebări

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a îndemnat cetăţenii să participe la referendumul din 26 mai şi să răspundă cu "da" la ambele întrebări pe tema justiţiei.

"Noi îndemnăm cetăţenii să participe la referendum şi, mai mult decât atât, să răspundă cu 'da' la ambele întrebări. Mai mult decât atât, la cea de-a doua întrebare, UDMR este puţin mai intransigent, pentru că noi, de foarte multă vreme, de cel puţin 20 de ani, spunem că ordonanţele de urgenţă nu trebuie să existe decât pentru situaţii de urgenţă. Iar acestea sunt în două cazuri: război sau calamitate naturală foarte gravă. În rest, ordonanţa de urgenţă trebuie să dispară ca mijloc al Guvernului de a ocoli prerogativele Parlamentului", a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Winkler.

El a vorbit şi despre efectele Brexit-ului.

"Ne aflăm în perioada de elaborare a bugetului, de şapte ani, al Uniunii Europene, 2021 - 2027. Acest buget va fi afectat în momentul în care Brexit-ul se întâmplă, dacă se întâmplă, şi Regatul Unit al Marii Britanii părăseşte Uniunea Europeană. Aşadar, dacă acest lucru se întâmplă, bugetul UE va fi mai mic cu 12 până la 13 miliarde euro. Există propuneri conform cărora această diminuare ar putea afecta statele din Europa Centrală şi de Est, deci şi România. Noi dorim să păstrăm politica agricolă comună a Uniunii Europene, în aşa fel încât să putem primi în continuare sprijin", a arătat europarlamentarul UDMR.

Acesta a precizat că se doreşte ca în continuare să existe sprijin pentru fermieri, iar proiectele să fie continuate. "Noi, în UDMR, punem accent pe fermierii mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinul tinerilor, pentru că avem această schimbare de generaţie în agricultură", a subliniat Iuliu Winkler.

Tot în domeniul economic, europarlamentarul UDMR susţine că este foarte important să existe o politică de coeziune, care să continue să finanţeze dezvoltarea regională din România, din Transilvania şi din Banat.

Un alt obiectiv al UDMR îl reprezintă protejarea minorităţilor naţionale în Uniunea Europeană. În acest sens, spune Iuliu Winkler, este nevoie de o reglementare la nivel european privind minorităţile din UE, deci şi a minorităţii maghiare din România.

Un capitol important regăsit în programul electoral al UDMR este destinat tinerilor.

"Plecarea din ţară este o situaţie foarte tristă, care afectează, în egală măsură, şi populaţia minoritară, şi populaţia majoritară. De aceea, trebuie să avem politici care să aibă în centru tinerii. Trebuie să folosim mai bine programul Erasmus, să-i ajutăm pe tineri să devină întreprinzători în diferite domenii", a afirmat europarlamentarul UDMR.

Potrivit lui Iuliu Winkler, un alt obiectiv al UDMR este cel legat de reducerea birocraţiei, care este "un coşmar în România".

"Trebuie să aducem nişte reguli de la Bruxelles, care să oblige Guvernul să reducă birocraţia. Totodată, însă, trebuie acţionat şi de la nivel local, pentru a pune presiune, în acest sens, pe Guvernul de la Bucureşti", a mai spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...