Europarlamentare2019/Italia: Silvio Berlusconi a ieşit din spital şi spune că este gata de campania electorală pentru alegerile UE

Europarlamentare2019/Italia: Silvio Berlusconi a ieşit din spital şi spune că este gata de campania electorală pentru alegerile UE

Silvio Berlusconi, fost şef al guvernului italian, a părăsit luni spitalul milanez unde a suferit o operaţie pentru ocluzie intestinală, declarându-se gata să-şi continue campania pentru alegerile europene de la 26 mai, relatează AFP şi Reuters.

"Mă simt bine, am fost foarte speriat", le-a declarat zâmbitor miliardarul de 82 de ani jurnaliştilor când a părăsit spitalul San Raffaele din Milano, unde a fost operat pe 30 aprilie.

"Multe lucruri s-au petrecut recent care m-au făcut să cred că am ajuns la linia de sosire, dar de fapt m-am refăcut incredibil de bine", a adăugat el, anunţând că va continua să conducă campania partidului său Forza Italia (FI, dreapta).

Din nou în fruntea listei după mai mai mulţi ani în care nu a putut candida la funcţii publice după o condamnare pentru fraudă fiscală, Berlusconi a precizat că se va limita la intervenţii în media, abţinându-se să participe la reuniuni publice.

Campania este una delicată, în contextul înfruntării cu cele două partide din guvernarea populistă, Liga, de extremă dreapta, şi Mişcarea 5 Stele (M5S, atisistem). Silvio Berlusconi se prezintă drept un scut de protecţie împotriva "amatorismului" M5S, încercând în acelaşi timp să-şi menţină legăturile istorice cu Liga.

Pe 30 aprilie, în cursul dimineţii, omul de afaceri a fost spitalizat de urgenţă pentru dureri abdominale acute, evocând iniţial o criză de colică nefretică sau colică renoureterală.

În urma unei radiografii a fost descoperită în cele din urmă o ocluzie a intestinului subţire, iar intervenţia a revelat că aceasta era legată de o ablaţie a vezicii biliare realizate în urmă cu 40 de ani, potrivit unor surse apropiate FI.

În urmă cu trei ani, Silvio Berlusconi a suferit o importantă operaţie pe cord deschis chiar în spitalul San Raffaele.

Magnatul media, care a trebuit să renunţe la postul său de şef al guvernului în 2011 apoi la postul său de senator în 2013, conduce în continuare Forza Italia şi holdingul familial Fininvest, care controlează Mediaset, cel mai mare grup media privat italian.

Un obişnuit al tribunalelor, Berlusconi este încă urmărit penal în mai multe afaceri, printre care şi dosarul în care este acuzat de incitare la fals a unui martor în scandalul "Rubygate" şi al celebrelor sale petreceri "bunga-bunga".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa