Exercițiu de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă la Gara de Nord; 185 de lucrători MAI, implicați

Exercițiu de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă la Gara de Nord; 185 de lucrători MAI, implicați

Peste 185 de lucrători ai MAI au fost implicați marți într-un exercițiu la Gara de Nord, care a simulat modul în care polițiștii intervin în cazul unei alerte cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Două colete suspecte au fost depistate de angajații MAI, care au delimitat zona potențial periculoasă, după care au neutralizat dispozitivele improvizate.
La exercițiu au participat atât lucrători al Serviciului Pirotehnic al Poliției, cât și jandarmi, polițiști locali sau lucrători ai SRI.
"Ne-a interesat să realizăm acest exercițiu pentru a vedea modul în care cooperează toate forțele din cadrul MAI, împreună și cu ceilalți parteneri cu atribuții în domeniu, mă refer la SRI. Ne-a interesat foarte mult să vedem posibilitatea de a acționa în situația unui exercițiu, în condiții apropiate de ceea ce se întâmplă în contextul european", a declarat marți șeful Poliției Transporturi, Marian Motoc.
El a precizat că au participat în total 185 de lucrători ai MAI, împărțiți egali între polițiști, jandarmi și pompieri.
"Sunt și lucrători de la SRI, am solicitat și sprijinul Poliției locale, Poliției Capitalei, implicată cu lucrători din cadrul secțiilor din proximitatea Gării de Nord, Secția 3, 4 și de asemenea Brigada Poliției Rutiere cu forțele exterioare Gării de Nord", a mai spus Motoc.
Motoc a arătat că printre punctele slabe înregistrate la acest exercițiu se numără faptul că în zonele delimitate au intrat și persoane neautorizate, ceea ce reprezintă un pericol pentru acestea.
Printre aspectele pozitive, Motoc a punctat că lucrătorii MAI au respectat pașii stabiliți conform procedurilor, precum și sprijinul media în transmiterea mesajelor către populație.

AGERPRES/(A — autor: Alexandru Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...