Exodul polițiștilor ruși. Ministrul de Interne deplânge „lipsa critică de personal”

Exodul polițiștilor ruși. Ministrul de Interne deplânge „lipsa critică de personal”

Aproximativ 5.000 de angajați ai poliției și-au părăsit locurile de muncă în luna iulie a declarat, joi, Ministerul de Interne al Rusiei.

Mașină a poliției ruse FOTO Shutterstock

Lipsa de personal este foarte mare. numi-o chiar critică, a declarat ministrul de Interne Vladimir Kolokoltsev, citat la o reuniune a ministerului, organizată de Interfax, potrivit publicației The Moscow Times .

Ministerul de Interne cuprinde o serie de agenții, responsabile de operațiunile de aplicare a legii , inclusiv forța de poliție a Rusiei, direcția afacerilor migrației, direcția pentru controlul drogurilor și Centrul pentru Combaterea Extremismului - un organism renumit pentru reprimarea activiștilor antiguvernamentali din întreaga țară.

Kolokoltsev i-a instruit pe angajații ministerului să „fatot posibilul de a minimiza riscurile”, generate din lipsa de personal.

Înțeleg că, în condiții de lipsă de personal, angajaților le revine o povară colosală. Dar așa este în cazul când cineva trebuie să lucreze conform principiului de a învinge cu pricepere, nu cu avantaj numeric, a spus el.

Penuria de muncitori, în primul trimestru al anului 2023 în Rusia, a atins cel mai ridicat nivel de la începutul evidenței, din 1998, potrivit unui sondaj, realizat în luna aprilie de Banca Centrală.

Datele statistice arată că lipsurile cele mai acute au fost observate în sectoarele de producție, industrial, minier și transport. Sondajul nu a inclus și cifre pentru sectorul guvernamental, deși mulți dintre lucrătorii de aici au fost mobilizați pentru a lupta în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat