„Experimentul Kentler”/Germania a plasat intenționat copii în grija unor pedofili timp de aproape 30 de ani

„Experimentul Kentler”/Germania a plasat intenționat copii în grija unor pedofili timp de aproape 30 de ani

Autoritățile din Berlinul de Vest au plasat sistematic copii fără adăpost în grija unor bărbați pedofili ca parte a „Experimentului Kentler”, presupunând că aceștia vor fi niște părinți adoptivi iubitori, relatează Deutsche Welle .

Psihologul și profesorul de educație socială Helmut Kentler și-a desfășurat „experimentul” începând cu anii 1970. Copiii fără adăpost erau plasați intenționat în grija unor bărbați pedofili, Kentler argumentând că aceștia vor fi niște părinți adoptivi deosebit de afectivi.

Un studiu realizat de Universitatea Hildesheim a descoperit că autoritățile din Belin au tolerat practica timp de aproape 30 de ani și că pedofilii primeau chiar și ajutor de creștere a copilului.

Helmut Kentler, care s-a stins din viață în 2008, era într-o funcție de conducere la centrul de cercetări în educație din Berlin. Acesta era convins că relațiile sexuale dintre adulți și copii erau inofensive.

Direcția de asistență a copilului din Berlin și autoritățile orașului au ignorat sau chiar aprobat aceste practici.

În urmă cu câțiva ani două dintre victime au ieșit în public cu povestea lor, cercetătorii de la Hildesheim luând la puricat de atunci dosarele de adopție și vorbind cu cei plasați în grija pedofililor.

Aceștia au descoperit „o rețea ce s-a întins în instituțiile de educație”, direcția de asistență a copilului și Senatul de Berlin, în care pedofilia era „acceptată, susținută, apărată”.

Kentler însuși păstra legătura cu copiii și părinții lor adoptivi. Acesta nu a fost pus niciodată sub acuzare: când victimele au ieșit în public termenul de prescripție al faptelor expirase deja.

Acest lucru a împiedicat de asemenea victimele să ceară daune.

Cercetătorii au mai descoperit că o parte a părinților adoptivi erau profesori universitari renumiți, vorbind de o rețea de membri de vază de la Institutul Max Planck, Universitatea Liberă din Berlin și notoria Școală Odenwald din Hessa care a fost epicentrul unui scandal major legat de pedofilie în urmă cu câțiva ani.

Școala Odenwald a fost între timp închisă.

Senatorul berlinez pentru copii, Sandra Scheeres, a descris constatările cercetătorilor de la Hildesheim ca fiind „șocante și oribile”.

Un prim studiu despre „Experimentul Kentler” a fost publicat în 2016 de către Universitatea din Göttingen, cercetătorii instituției afirmând însă că Senatul berlinez nu a manifestat niciun interes pentru a afla adevărul.

Autoritățile din Berlin promit acum să facă lumină asupra subiectului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale