Explozie la centrala nucleară din Zaporojie. Presa ucraineană: Rușii încearcă să șteargă urmele

Explozie la centrala nucleară din Zaporojie. Presa ucraineană: Rușii încearcă să șteargă urmele

O mină amplasată de ruși în centrala nucleară din Zaporojie a explodat, iar ocupanții încearcă să șteargă urmele înainte de sosirea unei echipe a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), relatează „Zerkalo Nedeli”.

Centrala nucleară din Zaporojie FOTO Maxar Technologies

Potrivit sursei citate, explozia a avut loc în apropierea unui generator al acestei centrale atomo-electrice ocupate de armata rusă încă din primele zile ale războiului la scară largă din Ucraina.

„Invadatorii ruși continuă să transforme centrala atomo-electrică din Zaporojie în bază militară, punând mine în perimetrul din jurul instalației. Aceste acțiuni nu pot decât să aibă consecințe”, a reacționat Energoatom, calificându-i pe ocupanți drept „teroriști nucleari”.

„Zerkalo Nedeli” precizează că explozia a fost auzită de angajați ai centralei. Forțele armate ruse prezente în instalație au încercat să „calmeze” personalul de acolo și au început să șteargă urmele exploziei înainte de sosirea unei echipe a AIEA.

Directorul AIEA, Rafael Grossi, a declarat acum câteva zile că încearcă să găsească un compromis între Moscova şi Kiev pentru securizarea centralei nucleare din Zaporojie, unde au loc activități militare cu riscul unei tragedii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani