Explozie la centrala nucleară din Zaporojie. Presa ucraineană: Rușii încearcă să șteargă urmele

Explozie la centrala nucleară din Zaporojie. Presa ucraineană: Rușii încearcă să șteargă urmele

O mină amplasată de ruși în centrala nucleară din Zaporojie a explodat, iar ocupanții încearcă să șteargă urmele înainte de sosirea unei echipe a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), relatează „Zerkalo Nedeli”.

Centrala nucleară din Zaporojie FOTO Maxar Technologies

Potrivit sursei citate, explozia a avut loc în apropierea unui generator al acestei centrale atomo-electrice ocupate de armata rusă încă din primele zile ale războiului la scară largă din Ucraina.

„Invadatorii ruși continuă să transforme centrala atomo-electrică din Zaporojie în bază militară, punând mine în perimetrul din jurul instalației. Aceste acțiuni nu pot decât să aibă consecințe”, a reacționat Energoatom, calificându-i pe ocupanți drept „teroriști nucleari”.

„Zerkalo Nedeli” precizează că explozia a fost auzită de angajați ai centralei. Forțele armate ruse prezente în instalație au încercat să „calmeze” personalul de acolo și au început să șteargă urmele exploziei înainte de sosirea unei echipe a AIEA.

Directorul AIEA, Rafael Grossi, a declarat acum câteva zile că încearcă să găsească un compromis între Moscova şi Kiev pentru securizarea centralei nucleare din Zaporojie, unde au loc activități militare cu riscul unei tragedii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina