Explozii la Beirut: Preşedintele Donald Trump recunoaşte că poate a fost vorba de un accident

Explozii la Beirut: Preşedintele Donald Trump recunoaşte că poate a fost vorba de un accident

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut miercuri că exploziile de amploare care au făcut ravagii marţi în Beirut ar fi putut fi cauzate de un accident, fără a reveni însă asupra afirmaţiilor sale anterioare controverse, conform cărora ceea ce s-a întâmplat aduce cu un "atac teribil", informează AFP .

"Vă pot spune că orice s-a întâmplat, este groaznic, dar ei nu ştiu cu adevărat despre ce a fost vorba. Nimeni nu ştie încă", a declarat Trump în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă.

"Am auzit ambele variante. Am auzit de accident şi ştiţi, şi de explozibili. Evident, trebuie să fi fost un tip de explozibil, dar indiferent dacă a fost o bombă declanşată sau nu intenţionat, a sfârşit prin a fi o bombă", a declarat preşedintele SUA.

Poate cineva "a lăsat nişte dispozitive explozive groaznice şi a uitat nişte obiecte. Poate că asta a fost. Poate a fost un atac. Nu cred că cineva poate spune clar în acest moment" ce s-a întâmplat, a adăugat Donald Trump.

"Suntem solidari cu această ţară", a mai declarat liderul de la Casa Albă, făcând următoarele precizări: "Avem o relaţie foarte bună cu această ţară, dar este o ţară aflată în plină criză şi cu multe probleme".

La rândul său, şeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat că "majoritatea oamenilor consideră că este un accident, după cum s-a informat".

Foto: (c)Greg Nash POOL/EPA


Autorităţile libaneze au informat că exploziile din portul Beirutului, soldate cu peste 113 morţi şi 4.000 de răniţi, au fost cauzate de deflagraţia a 2.750 de tone de azotat de amoniu, o substanţă utilizată atât în compoziţia anumitor îngrăşăminte, cât şi a explozibililor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!