Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

EXPLOZIV! Francezii sunt ȘOCAȚI! „În cele mai multe țări occidentale, procurorii sau judecătorii de instrucție lucrează de regulă cu ofițerii de Poliție judiciară repartizați la serviciile de informații”

EXPLOZIV! Francezii sunt ȘOCAȚI! „În cele mai multe țări occidentale, procurorii sau judecătorii de instrucție lucrează de regulă cu ofițerii de Poliție judiciară repartizați la serviciile de informații”.

De la 1 ianuarie, România asumă președinția rotativă a Uniunii Europene. O Românie care oferă spectacolul unei permanente lupte surde între puterile executivă și legislativă pe de-o parte și cea judiciară, de cealaltă parte, relatează prestigiosul post de radio France Culture.

 Europa a fost foarte clară: pentru a se integra în rândurile sale, România trebuia să facă un efort serios de curățenie și de a pune capăt corupției endemice care minează clasa politică, se menționează în articol, care amintește despre înființarea DNA de către Monica Macovei.

France Culture spune că, până în 2016, anchetele DNA și condamnările în urma acestora au crescut, pentru ca lucrurile să se schimbe odată cu victoria electorală a PSD.

Raluca Prună, fost ministru al Justiției, a declarat că, în 2016, România a fost dată ca exemplu la un important summit anticorupție, la Londra. „Însă pentru politicienii corupți, acest parchet era un pericol și agenda pe care au început să o pună în aplicare din 2017 a fost tocmai de a încerca să distrugă competențele DNA“, a mai declarat Prună.

Din partea actualei puteri este citat senatorul PSD Titus Corlățean, care afirmă că „nu este un război împotriva magistraților, ci un război contra abuzurilor comise de unii procurori“ și care susține că faptul că procurorii lucrează cu serviciile de informații românești „este inacceptabil și nedemocratic“.

„Argumentul este de fapt straniu: în cele mai multe țări occidentale, procurorii sau judecătorii de instrucție lucrează de regulă cu ofițerii de Poliție judiciară repartizați la serviciile de informații: FBI în Statele Unite, DGSI în Franța…“, se precizează în articol, care menționează și că denunțarea unei complicități între magistrați și ofițerii de informații a devenit tema favorită a liderului PSD, Liviu Dragnea.

France Culture amintește și despre problemele juridice ale lui Liviu Dragnea și notează că liderul PSD și majoritatea parlamentară vor, cu orice preț, să dea o amnistie largă.

Ascultă aici relatarea France Culture:

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

5 Liviu Avram / Sex-surpriză cu PSD

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou